Met de Airbuddy duik je zonder zuurstoffles

CREDITS: Airbuddy

Dit is nog eens een uitvinding! De Airbuddy is niet het broertje van de basketballende hond, maar de kleinste en lichtste duikuitrusting ever! Geen lompe zuurstofflessen op je rug, huren van uitrusting of het bijvullen van zuurstof. Met de Airbuddy kies je een plek en ben je vrij om te duiken wanneer jij wilt. Hij is speciaal ontworpen voor duiken in ondiepe wateren en past makkelijk in je koffer, wat het een ideaal reisitem maakt.

Airbuddy

Innovatief systeem

De Airbuddy is gebaseerd op het traditionele duikconcept maar maakt gebruik van moderne innovaties en bestaat uit drie hoofdcomponenten: een batterij aangedreven compressor, een toevoerslang en een regelaar. De compressor zorgt ervoor dat zuurstof van de oppervlakte door de toevoerslang en regulator bij de duiker komt. Het systeem drijft door het lichtgewicht ontwerp makkelijk mee op een boei aan de oppervlakte en zorgt voor 45 minuten zuurstof tot een diepte van 12 meter.

Airbuddy

 

Het systeem is niet bedoeld om de SCUBA (Self Contained Underwater Breathing Apparatus) uitrusting te vervangen, maar biedt een nieuwe manier om de oceaan te ontdekken zonder gebruik te maken van dure, onhandige zuurstofflessen. Een soort mix tussen snorkelen en duiken dus!

https://www.youtube.com/watch?v=oze6dT41FS4

Kickstarter

Airbuddy is een geniaal start-up project dat via kickstarter hun doel van AU$169,000 hebben verpletterd. Verwacht wordt dat het systeem volgende zomer wereldwijd geleverd kan worden. Nog even wachten dus, maar dan bak ik de hele zomers maar pizza’s in de tuin

AirbuddyAirbuddy

Foto: Airbuddy