Airbnb Finds: slaap in het huis van Arthur uit Peaky Blinders

Kun je niet genoeg krijgen van de serie Peaky Blinders? Het imperium van Tommy blijft maar groeien en zo ook de huizen van de Shelby’s. Nu Arthur ook in een groter huis woont, staat het huis waar hij in seizoen vier woonde te huur op Airbnb.

Als echte fan van de gangsters uit Birmingham moet je hier wel verblijven natuurlijk. We lichten een paar toffe dingen uit deze Peaky Blinders Airbnb uit.

Slapen in het bed van Arthur uit Peaky Blinders

Zoals dat gaat in de filmindustrie staat het huis niet echt in Birmingham, maar in het plaatsje Rostherne Village op ongeveer 30 kilometer afstand van Manchester. Dit is het huis waar Arthur van plan was met pensioen te gaan tot hij van John te horen kreeg dat Luca Changretta het op John gemunt had.  Dit was natuurlijk de start van een all out war met de Italiaanse maffia.

Peaky Blinders Airbnb

Modern in een historisch jasje

Het huis ziet er van buiten wat oud uit, maar dat komt ook omdat de meeste huizen in de omgeving uit de 13de of 14de eeuw komen. Van binnen is het echter helemaal opgeknapt en ziet het er modern uit.

Het huis heeft zoals je in deze tijd mag verwachten een flat screen televisie, terwijl Arthur helemaal geen televisie had. Het vrijstaande huis is perfect om even lekker tot rust te komen, achter het huis is een grote tuin met uitzicht over een eindeloos weiland. Binnenshuis kun je in de woonkamer achter de buis zitten of in de knusse zijkamer voor de open haard.

Peaky Blinders Airbnb interieur

Ontdek de Peaky Blinders omgeving

Veel van de serie is niet in Birmingham gefilmd, zoals bij de Airbnb ook niet het geval is. Belangrijke scenes zijn in de meer noordelijke steden Manchester en Liverpool gefilmd. Wil je dus echt de volledige Peaky Blinders-ervaring moet je daar zeker heen. Je kunt bijvoorbeeld één van de Peaky Blinders-tours boeken of gewoon op eigen houtje de filmlocaties bezoeken. Het voordeel daaraan is dat je gang en jij ook nog even kunnen stoppen om de lokale pubs te verkennen.

In de buurt van Rostherne Village ligt Peak District, een prachtig nationaal park. Je kunt hier allerlei outdoor-activiteiten doen, zoals hiken, mountainbiken, bolderen en nog veel meer. Aan de andere kant van Peak District ligt Sheffield, ook wel de Outdoor City genoemd – dat is niet voor niks.  Voor fans van muziek zijn er ook toffe dingen te in Liverpool – de geboortestad van The Beatles. Zo zijn er musea gewijd aan The Beatles of wandel- en fietsroutes.

Gelukkig hoef je niet de poen te hebben van grote baas Thomas Shelby, want je voelt je al een echte Peaky Blinder samen met zeven gasten uit je gang voor € 409 per nacht. Oftewel ongeveer € 50 per persoon per nacht.

Meer info