Upgrade je maison: 5 interieurtrends die je moet kennen

Je interieur is een verlengstuk van jezelf. Een beetje man schenkt liefde en aandacht aan zijn stekkie, want je vertoeft er toch elke dag. We snappen dat je uit jezelf geen droogbloemen in iedere hoek van de kamer zet, maar een beetje meegaan met de interieurtrends kan geen kwaad. Dat doe je namelijk ook met fashion trends. 

Maar goed, dan heb je wel inspiratie nodig. En daar zijn wij dan weer voor. Gaan we bijvoorbeeld de komende jaren in ieder interieur een eetbank zien in plaats van twee verschillende stoelen aan de eetkamertafel? Of is roze ineens een mannenkleur geworden? Wij helpen je op weg.

Tijd voor actie: 5 interieurtrends die je moet kennen

Kleurentrends

De kleuren die de komende jaren niet weg te denken zijn, zijn Olive Spring & Bright Skies. We zijn de afgelopen jaren namelijk steeds één geworden met de natuur. Daarom zijn deze kleuren ook symboliserend in jouw interieur. Gelukkig, want na al die dagen opgesloten in je huis, appartement of werkkamer met witte muren ben je toe aan iets anders. Een donkergroene of heldere blauwe kleur is één van de interieurtrends die je nodig hebt. Ook voor mannen, ja.

Interieur
Foto: Elizaveta Strelkova

Wabi Sabi

Wabi Sabi is een stroming binnen de interieurindustrie die jou het ultieme zen-gevoel gaat geven. Binnen dit interieur worden eigenlijk twee stijlen gecombineerd: Japans en Scandinavisch. De Japanse stijl met Scandinavische elementen toont eenvoud, rust en stilte. Dit is dan ook direct terug te zien in het design. Een gouden combinatie, al zeggen we het zelf. Een beetje zoals bier en barbecuen.

Interieurtrends, Upgrade je maison: 5 interieurtrends die je moet kennen
Foto: Jean-Philippe Delberghe

Urban 90’s

Net zoals een flamboyante snor nooit uit de mode gaat, blijken 90’s kenmerken ook onsterfelijk te zijn. Urban 90’s vibes krijg je door neonkleuren en veel street art. Deze stijl creëer je dus je interieur door het gebruik van traditionele vormen en vrolijke kleuren. Om de stijl helemaal af te maken kan je altijd gebruikmaken van opvallende accessoires met grafische prints.

Interieurtrends, Upgrade je maison: 5 interieurtrends die je moet kennen
Foto: Jacalyn Beales

Ronde vormen

Ronde vormen zijn speciaal voor mannen. Als je begrijpt wat we bedoelen. Oók in de vorm van organische materialen in ronde vormen. De ronde vormen kan je voornamelijk aanschaffen als meubels of decor. Probeer de vormen te combineren met zachte stoffen en je zit voor het aankomende jaar gebakken.

Interieurtrends, Upgrade je maison: 5 interieurtrends die je moet kennen
Foto: Minh Pham

Nostalgische vloerpatronen

Er gaat geen aflevering van Eigen Huis & Tuin voorbij zonder visgraatvloer. Het ziet er wel tof uit, maar échte nostalgische vloerpatronen gaan interieurs bepalen de komende jaren. Deze vloeren beschikken voornamelijk over geometrische vormen, en niets is zo sterk als de kracht van nostalgie.

Interieurtrends, Upgrade je maison: 5 interieurtrends die je moet kennen
Foto: Beazy