Overfinch bouwt een 450 pk soft top Land Rover Defender

CREDITS: Overfinch

Overfinch, de wereld leider als het gaat om custom Land en Range Rover, heeft weer een nieuwe parel gebouwd. Ze hebben nu een one of a kind Soft Top Defender gemaakt voor een klant die deze gaat toevoegen aan zijn persoonlijke collectie. Met deze smaragd groene Overfinch Defender laat Overfinch zien dat ze nog steeds heer en meester zijn op het gebied van custom Land en Range Rovers.

De Overfinch Land Rover Defender 90

Overfinch verbeterd Land en Range Rovers sinds 1975, op zowel motorisch als esthetisch gebied. In 1981 wonnen ze Parijs-Dakar Rally met een geüpgrade Range Rover met een opnieuw ontworpen versnellingsbak. Nu bouwen ze jaarlijks unieke auto’s voor klanten van over de hele wereld.

Overfinch Defender

Overfinch 6.2L Soft Top Defender

De Overfinch Defender is oorspronkelijk een Defender 90 die helemaal is uitgekleed. Om vervolgens omgebouwd te worden van vier- naar tweezitter. De soft top is special op maat gemaakt zodat deze op de externe rolkooi kan worden bevestigd, welke natuurlijk ook is meegespoten in smaragd groen. Als extra accent op de conversie van de auto, heeft Overfinch de Defender voorzien van een teak houten laadvloer met daaronder een opbergbox.

Genoeg vermogen

Om deze Defender je als een jekko te laten vertrekken is ervoor gekozen de ruimte onder de motorkap te vullen met een 6.2 liter V8 van General Motors. Deze motor perst er 450 pk uit via de zes-traps automatische transmissie. De auto is begrensd op een topsnelheid van 177 km/u, dit om oncontroleerbare koprollen te voorkomen. Natuurlijk heeft ook de uitlaat een upgrade gekregen. Deze is namelijk volledig vervangen door een RVS variant die speciaal is gebouwd voor deze auto.

Interieur

Op het interieur is er ook zeker niet bespaard. De smaragd groene kleur van de carrosserie komt terug in de lederen bekleding van de Recaro sportstoelen. Ook zijn onderdelen als handvatten, schakelpook, handrem, pedalen en het instrumentarium uitgevoerd in chroom.

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…