Onbegrijpelijke acties die vrouwen dagelijks doen

CREDITS: Pexels | Vera Arsic

Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus” – Uitspraken zoals deze horen wij vaak. En dit zullen negen van de tien mannen beamen. Op heel veel vlakken verschillen mannen nu eenmaal van vrouwen. Het moge duidelijk zijn dat vrouwen niet alleen verschillen op lichamelijke kenmerken, maar zéker ook op geestelijke.

Juist door die verschillen (én hun fysiek) voelen wij ons aangetrokken door het vrouwelijk schoon. Dit neemt niet weg dat vrouwen soms onbegrijpelijke acties uitvoeren. Handelingen die wij als mannen gewoonweg niet kunnen begrijpen. We hebben er een aantal (waarschijnlijk herkenbare) voor je op een rijtje gezet.

Onbegrijpelijke acties van vrouwen

1. Bikini vs. lingerie

Dames gaan graag in het openbaar naar het strand, zwembad enz. Op deze plekken hebben de vrouwen er over het algemeen weinig moeite om te verschijnen in hun bikini. Maar zodra iemand de dame in kwestie in haar lingerie ziet, zijn de rapen gaar. Blijkbaar is het voor de vrouwen een wereld van verschil, terwijl het aantal kledingitems identiek is.

2. Het één zeggen maar het ander bedoelen

Waarschijnlijk herkenbaar voor je. Ze zegt dat het haar niks uitmaakt, maar diep van binnen is ze aan het koken van woede. Of je krijgt te horen dat er niets aan de hand is, terwijl ze de hele dag geen woord met je wisselt.

onbegrijpelijke acties vrouwen, Onbegrijpelijke acties die vrouwen dagelijks doen
Foto: Yanapi Senaud

3. Ze koopt schoenen alsof haar leven ervan afhangt

Wij mannen investeren in een paar witte sneakers waar we lang plezier van hebben. Vrouwen kopen nieuwe schoenen omdat het zeker alweer een maand geleden is. Het lijkt wel een soort verslaving. Ze gaan zich écht beter voelen zodra bij de kassa wordt afgerekend.

4. In slaap vallen tijdens de film

Je vriendin stelt voor om een romantische klassieker mee te kijken. Jij als gentlemen stelt je sociaal op en kijkt de film mee. Na zo’n vijf minuten ligt ze alweer te slapen en zit je alleen naar kleffe scènes te kijken. En probeer dan maar eens de film af te zetten.

onbegrijpelijke acties vrouwen, Onbegrijpelijke acties die vrouwen dagelijks doen

5. Zeggen dat ze dik is

Zou het een stukje onzekerheid zijn? Of wil ze een bevestiging horen? In ieder geval zijn er dames die van de daken schreeuwen dat ze dik is, terwijl wij dat klinkklare onzin vinden. Dit is een van die onbegrijpelijke acties, die je ontzettend vaak hoort.

6. Eigenlijk hoefde ze niks te eten

Je hebt het nog netjes voorgesteld: ‘Zal ik ook iets voor jou maken?’ Er wordt bedankt, want ze heeft toen straks al een salade op. Zodra je dan aankomt met de perfecte sandwich slaat het roer volledig om. Voordat je het weet heeft ze een aantal happen op en wil ze er uiteindelijk ook een.

7. Dé uitspraak: “Ik heb helemaal niks om aan te doen

Kijkend naar een uitpuilende kledingkast, durft ze dit uit volle borst te roepen. Terwijl jij binnen een mum van tijd een toffe outfit uitkiest voor het feest kan je geliefde geen keuze maken. Een week later heeft ze weer van alles meegenomen uit de stad of stromen de pakketjes binnen.

onbegrijpelijke acties vrouwen, Onbegrijpelijke acties die vrouwen dagelijks doen

8. Twijfelen, altijd twijfelen

Zelfs als er een keuze moet worden gemaakt in een restaurant worden alle opties minimaal één keer benoemd. Een aantal gerechten krijg je twee keer te horen en een stel gerechten zelfs drie keer. Uiteindelijk maakt ze dan toch een keuze, eentje die jij van tevoren al wel wist.

9. Roddelen

Over elke vrouw die langs komt heeft ze wel een mening. Die mening deelt ze ook maar al te graag met anderen. Iedereen mag weten waarom die schoenen in godsnaam nog aan worden getrokken, want dat kan echt niet. Het roddelen gaat het hardst als een andere dame hetzelfde aan heeft.

10. Lustobject

Een vrouw wil nu eenmaal niet als lustobject gezien worden, als moderne man snap je dat en behandel je haar ook niet zo. Maar toch zal je vrouw vaak horen over het feit dat ze niet aantrekkelijk genoeg is als ze een tijdje niet meer versierd is. Een beetje tegenstrijdig niet?

Vrouwen, het blijft een apart geval. Maar damn wat kunnen wij er, ondanks die onbegrijpelijke acties, blij van worden. Mocht je er geen genoeg van krijgen, blijf de ladies van Manify dan volgen.

onbegrijpelijke acties vrouwen, Onbegrijpelijke acties die vrouwen dagelijks doen
Foto: Zachary Staines