Waarom cold brew koffie je go-to caffeine shot gaat worden

CREDITS: Tyler Nix

Je zou verwachten dat cold brew gewoon een aparte manier van koffie maken is. Maar niets is minder waar. Cold brew is namelijk heel anders dan gewone koffie en heeft ook een aantal voorbeelden ten opzichte van het normale bakkie. We nemen je even mee…

Hoe maak je cold brew koffie?

Laten we eerst beginnen met uitleggen hoe je cold brew kan maken, want het is makkelijker dan je zou denken! In principe heb je al cold brew coffee als je een bak met gemalen koffiebonen laat trekken met koud water. Als je naar een uurtje of 12 het resultaat door een filter giet heb je echter enorm sterke koffie. Daarom moet je het achteraf altijd nog mengen met wat water.
co
Wil je cold brew combineren met een eye catcher in je huisje? Dat kan ook want er zijn hele toffe apparaten om deze koffie te maken! Ben wel bereid wat meer te betalen, maar dan heb je ook wat! De wat goedkopere modellen vind je hier.

Afvallen met Cold brew

Jup, een kopje cold brew koffie kan je helpen afvallen. Als je dit spul namelijk na je workout drinkt, word je ‘after burn’ verhoogd. Dit is het effect wat je lichaam toont op lichamelijke inspanning. Het lichaam blijft na de inspanning nog doorgaan met het verbranden van calorieën.

Mensen met een gevoelige maag kunnen wel tegen cold brew koffie

Er zijn redelijk wat personen die een wat gevoeligere maag hebben dan anderen. Daardoor kunnen zij geen koffie drinken. Althans, dat kunnen ze wel, maar dan zijn ze meteen ook wat minder productief die dag. Cold brew koffie is een stuk minder zuur en bitter, doordat er in het proces geen hitte word gebruikt. Hierdoor worden bepaalde zuren en oliën in de koffie niet vrijgegeven door de boon. Minder zure en bittere koffie is zoals je verwacht ook minder zwaar voor de maag. Mensen met een gevoelige maag kunnen dus prima genieten van een bakkie cold brew!

Je kan cold brew langer bewaren!

Gewone koffie verliest zijn smaak al na ongeveer een dag. Daarnaast is een bakkie pleur gewoon het aller lekkerst als hij vers is gezet. Cold brew daarentegen kan je prima in de koelkast bewaren. Deze drank blijft zo’n 10 dagen lekker als je hem in de koelkast bewaard.

Na het lezen van dit artikel zin in een bakkie cold brew? Wij hebben een heel chill tentje in Groningen gevonden waar je het kan proberen. Benieuwd? Check het artikel hier.

Foto: Nathan Dumlao

 

Total
39
Share