Dit zijn de meest klassieke kapsels voor mannen

CREDITS: Pexels | Dmitry Zvolskiy

Het kapsel van een man kan hem maken of breken. Een eerste indruk is al gemaakt voordat je überhaupt ‘hallo’ hebt gezegd, dan is het niet lekker als je aan komt kakken met een slordig kapsel. Experimenteren met je haardos gaat vanaf een bepaalde leeftijd niet meer. Er komt een tijd dat je een signature kapsel gaat kiezen en waarmee ja altijd goed voor de dag komt. Wees gerust: door de jaren heen zijn er kapsels ontstaan die als klassiek worden gezien en waarmee je altijd goed zit. We hebben die herenkapsels voor je op een rijtje gezet.

Welke stijl past het best bij jou?

7 klassieke mannenkapsels die nooit uit de mode gaan

De Buzz cut

Niets is zo eenvoudig als de Buzz cut. Deze militaire haarstijl gaat al tijden mee en is niet alleen heel erg praktisch, maar straalt ook enorm veel zelfvertrouwen uit. Het gemillimeterde klassieke kapsel wordt met een tondeuse in model gebracht (op stand 0 tot en met 4) en heeft daarna vrijwel geen onderhoud meer nodig. Het ideale kapsel voor als je het niet ziet zitten om veel tijd aan je haar te besteden. Wel moet je even opletten als je deukjes of littekens op je schedel hebt, want deze kun je niet meer verbergen.

De French crop

In Nederland zie je de French crop niet veel. Toch is het een van de meest gekozen mannenkapsel ter wereld. Dit klassieke Franse gewas is een andere kortere haarstijl met . Deze klassieker is ideaal voor mannen die er met minimale inspanning toch goed uit willen zien. Het kapsel is voor iedere leeftijd geschikt en heeft als motto less is more. Het kapsel komt zowel in een korte versie voor als in een wat langere versie. Mocht je de stap nét iets te groot vinden.

De Side Parting

Sinds 1920 gaat het klassieke mannen kapsel met een scheiding mee in de mode. We kunnen dus wel met een gerust hart zeggen dat na een eeuw dit kapsel zeker tijdloos is en altijd een goede keus. Het kapsel valt onder smart casual en is perfect voor zowel casual als formele gelegenheden. Het heeft zelfs een vleugje ondeugendheid in zich zitten. Het kapsel is het makkelijkst in model te brengen met wax of promade en een kam.

De Mid-length mop

Zie jij een veel te netjes en cleane cut niet helemaal zitten? Dan is de Mid-length mop het kapsel voor jou. Met deze style kun je gemakkelijk afwisselen tussen een nonchalante beachy look en een formele business look. Je hebt gelukkig niet veel werk aan dit kapsel. Maar helaas zie je met dit kapsel sneller vettigheid en gespleten haarpunten. Het is dus belangrijk dat je investeert in een hoogwaardige shampoo en conditioner om je haar goed te blijven verzorgen.

De Pompadour

Van Elvis Presley tot Justin Bieber. De kuif vol volume bovenop het hoofd is al een eeuwenoud kapsel dat telkens in een nieuwe jasje terugkomt. Het is niet het meest praktische of snelle kapsel vanwege de verschillende technieken die je moet toepassen om je kuif in model te krijgen. Gebruik daarom een pomade met een sterke hold en een grove kam om het je wat makkelijker te maken.

De High-Top Fade

De High Top Fade is een klassiek mannen kapsel dat in de jaren tachtig zijn entree maakte toen hip hop de hitlijsten begon te regeren en Will Smith voor het eerste op de tv kwam met het kapsel in de Fresh Prince of Bell Air. Het is dan ook essentieel om afro of extreem krullend haar te hebben voor deze look. Het is een goede manier om dik krullend haar te beheersen. Maar helaas is het geen veelzijdige look, het blijf namelijk in de vorm zitten waarin het gesneden uit.

De Quiff

Tijdens de tweede wereldoorlog waren mannen verplicht typische kapsels zoals the Buzz cut te dragen. Toen de oorlog eenmaal voorbij was gingen ze massaal allemaal een quiff oftewel een kuif dragen als statement tegen de die typische kapsels. De kuif is daarna nooit uit de mode geweest. Ondertussen zijn er talloze variaties zodat er voor ieder was wils is. Het is een haarstijl die je als man tenminste een keer geprobeerd moet hebben. Om het kapsel in model te brengen heb je wel wat tijd nodig in de ochtend plus een goede föhn en kam zijn onmisbaar.

mannen kapsels, Dit zijn de meest klassieke kapsels voor mannen
Foto: Prajjal Biswas