4 Haarproblemen en hoe je ze oplost

Je haircut on point is een must voor iedere goedverzorgde man. Je besteedt er dan ook alle aandacht en tijd aan. Het juiste kapsel uitzoeken, de perfecte barbier vinden en vervolgens iedere ochtend met de juiste producten het in model brengen. Helaas kan het nogal tegenvallen als je kapsel niet mee wil werken. Sommige mannen zijn nou eenmaal niet gezegend met een probleemloos kapsel. Daarom vind je hier de meestvoorkomende haarissues en hoe je ermee omgaat.

4x oplossingen voor de grootste haarproblemen

Iedere man herkent het wel. Je kapsel is in model geknipt, je gebruikt alle producten die je kan vinden, maar op de een of andere manier wil het niet. Je kapsel blijft eruit zien alsof je met je vinger in het stopcontact hebt gezeten. Geen zorgen – met de juiste producten en de juiste techniek tem je de wildste kapsels zodat ze gentleman proof zijn.

Weerborstel

Een weerborstel is een deel van het haar dat niet natuurlijk meevalt met de rest van het hoofdhaar. Die ongelofelijke irritante pluk die steeds koppig de verkeerde kant op valt dus. Of juist rechtop staat wanneer de rest plat gedrukt is. Het komt het meeste voor rond je kruin, maar kan soms juist ook aan de voorkant van je haar vallen. Het is in ieder geval vooral heel irritant.

Dus wat doe je eraan? Deze pluk haar platdrukken of naar de juiste kant stylen met twintig verschillende haarproducten zal niet helpen. Het is een koppig plukje haar en gaat niet luisteren naar styling producten, hoe duur of plakkerig je gel ook is. You just have to go with the flow. Er zit helaas niets anders op dan meegaan met die gekke pluk. Dit betekent dat je een kapsel moet vinden die de natuurlijke richting van deze pluk (en de rest van je haar) omarmt.

Het hangt er uiteraard van af waar je weerborstel zit. Als hij bij je kruin zit, kan je hem het beste iets langer laten groeien en je haar die kant op stylen. Als hij aan de voorkant zit heeft een langere pony hetzelfde effect. Wil je geen lang haar? Knip het dan helemaal af en ga voor een buzz cut. Een korte weerborstel valt namelijk ook niet op als je hele kapsel kort is.

haarissues, 4 Haarproblemen en hoe je ze oplost

Widow peak

De ‘widow peak‘ is ook een van die typische haarissues en irritaties waar helaas weinig aan te doen. Het doet zich voor wanneer het haar zich aan beide kanten van je hoofd minder groeit en daardoor een soort driehoek op je voorhoofd voordoet. Je kent ‘m wel van Dracula.

Deze haarissue is best gemakkelijk te verdoezelen. Je moet je namelijk focussen op dit punt, door er meer haar overheen te draperen. Als je je haar naar voren brengt in een soort pony, valt de driehoekige punt niet meer op. Vraag de kapper de pony iets te versmallen of juist breder te maken, net wat bij jouw gezichtsvorm past en jouw ‘widow peak‘ wordt weliswaar gewoon charmant.

Zijscheiding

Die vervelende zijscheiding waardoor je haar constant hetzelfde valt. Beide helften kunnen nooit anders gestyled worden door een zijscheiding. Helaas is dit ook een gevalletje ‘go with the flow’. Je kan er namelijk weinig aan veranderen, behalve de zijscheiding omarmen. Als je dit met stijlvol doet, vind je zo het perfecte kapsel dat past bij jouw koppige zijscheiding. Zorg dat je de natuurlijke val van je haar vindt en forceer geen scheefgetrokken lijn. Probeer beide kanten en kijk hoe je haar het meest natuurlijk en soepel valt. Ook kan je de ene kant van je haar korter knippen dan de andere kant, waardoor er een waaiereffect ontstaat.

haarissues, 4 Haarproblemen en hoe je ze oplost

Weelderige kruin

Een van de haarissues die menig man waarschijnlijk herkent: het haar op je kruin groeit sneller dan de rest van je haar. En dit kan een gek effect creëren. Naar achter stylen lukt niet, maar als je het laat hangen zie je eruit alsof je door een vogel bent aangevallen.

Je fixt dit probleem door juist te profiteren van de groeisnelheid van je kruin. Laat het voorste deel groeien en vraag aan de kapper om het achterste deel, richting je kruin wat korter te knippen. Zo loopt het geleidelijk van korter naar wat langer aan de voorkant van je hoofd. Omdat er meer volume aan de voorkant is, zal je gekke kruin minder opvallen.

haarissues, 4 Haarproblemen en hoe je ze oplost