Jaguar E-type Reborn: gloednieuw maar volledig origineel

Rides

Enige tijd geleden riep Jaguar Land Rover het Reborn Restoration Program in het leven. Dit houdt in dat specialisten van de autofabrikant de tofste klassiekers pakken en deze een volledige opknapbeurt geven. Zo wordt kopers de unieke kans geboden om in een echte klassieker in nieuwstaat rond te rijden. Dus gloednieuw maar volledig origineel. We like! Eerder deed de Engels autofabrikant dit al met de Range Rover Classic en de Land Rover Serie I, maar nu is het de beurt aan de Jaguar. Meet de Jaguar E-type Reborn!

Jaguar E-type Reborn

De komende tijd zullen er tien E-type modellen uit de jaren ’60 worden gerestaureerd. Voor iedere E-type Reborn zoeken Jaguar-experts een geschikt exemplaar dat ze volgens de oorspronkelijke fabrieksspecificaties kunnen opknappen. Dit gaat op basis van de officiële productiegegevens, tekeningen en specificaties die bij Jaguar Heritage Trust bekend zijn. Daarnaast wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van Jaguar Classic Parts en originele productietechnieken, om zo de authenticiteit van de auto’s te waarborgen.

Het eerste model zal deze week worden gepresenteerd op de klassiekerbeurs Techno Classica in Essen. Een Fixed Head Coupé 4.2 Series uit 1965 zal dan aan het grote publiek worden tentoongesteld. Deze toffe, grijze klassieker is door specialisten van Jaguar volledig gerestaureerd en bevat nog de originele carrosserie, motor en transmissie. Het is één van tien deskundig geselecteerde en ingrijpend gerestaureerde exemplaren van Jaguars iconische E-type uit de jaren zestig. Dat belooft veel goeds voor de andere negen modellen!

Jaguar-e-type-reborn1

Upgrade

Hoewel het programma de nadruk legt op de klassieke en authentieke uitstraling, is het mogelijk om tegen een meerprijs upgrades te laten uitvoeren. Onder andere de versnellingsbak, koeling en remklauwen kunnen worden aangepast. Hiervoor zullen dan onderdelen van jongere E-types worden gebruikt.

Het is nog niet bekend hoeveel deze beauty’s precies gaan kosten. Wel is duidelijk dat je er snel bij moet zijn, wil je er eentje de jouwe mogen noemen. Want wij gokken dat die tien exemplaren zo verkocht zijn!

Jaguar-e-type-reborn2

Jaguar-e-type-reborn3

Jaguar E-type Reborn

tags:
Total
1
Share