Dit zijn de 9 mooiste (onbekende) steden van Europa!

De zomer is pas net voorbij, maar je bent waarschijnlijk nu al weer toe aan vakantie. Helaas is het voor vele niet mogelijk om op korte termijn paar weekjes naar de andere kant van de wereld te gaan. Om die reden hebben wij voor jou een lijst gemaakt met de negen mooiste steden in Europa. En dan natuurlijk niet de meest voor de hand liggende steden, waar jij al lang bent geweest. Welke heb jij al bezocht? In willekeurige volgorde:

mooiste steden dichtbij huis 20

9. Tellaro, Italie

Als er een Europese stad ansichtkaart-waardig is, dan is het Tellaro. Neem een random foto en plaats er “Greetings from..” boven en je hebt de perfecte kaart. Het dorpje is omringd met bergen en staat vol met gekleurde huisjes. Trappentuinen klimmen tegen de roze huizen uit de 19e eeuw op en maken het helemaal antiek. Ook voor de frisse zeelucht zit je hier goed. Een kleine haven zorgt ervoor dat je ook je bootje kan parkeren. Gezegd wordt dat ’s werelds beste dichters inspiratie vonden in dit dorp. Het stuk zee waar Tellaro aan ligt heeft dan ook de bijnaam Golf van Dichters.

mooiste steden dichtbij huis 1mooiste steden dichtbij huis 1

8. Hallstat, Oostenrijk

Nog een fotofijne plaats in de lijst van mooiste steden dichtbij huis, is de stad Hallstatt. Het ligt aan de rand van het bergachtige gebied, genaamd Salzkammergut in Oostenrijk. De bergen lijken op te stijgen uit de Hallstatter zee. De stad was in de 16e eeuw dan ook een zoutmijn vesting. Zodoende is het gegroeid tot een prachtig dorp vol met klimop plantjes. De huizen zijn karakteristiek verbonden aan de Alpen regio. Daarnaast vind je een prachtige Gothische kerk aan de rand van een meer. De mijn is niet meer in gebruik, maar nog wel bereikbaar voor toeristen. Dit kan doormiddel van een kabelbaan onder de grond door. Een hotel in Hallstatt is wel heel bijzonder. Het zijn namelijk drie historische gebouwen die omgebouwd zijn tot verblijf. Geen kamer is hetzelfde en dat maakt het uniek. De stad staat zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst!

mooiste steden dichtbij huismooiste steden dichtbij huis 18

7. Folegandros, Griekenland

Griekenland kan natuurlijk niet ontbreken. Het is het land van Europa met de meeste geschiedenis. Eeuwenlang is hier strijd geleverd. Vroeger voor land en tegenover mythische wezens, tegenwoordig vechten ze tegen bankroet. Al hebben zij vele mooie steden, hebben wij gekozen voor Folegandros. Het is één van de vier eilanden van de Cycladen, een eilandgroep in de Egeische zee. Folegandros is bedekt met prachtig leisteen, spierwitte huizen en een paar kerken met blauwe toppen. Verder wordt het onderverdeeld in drie dorpen, Agali Beach, Ano Meria en de Chora. Het eiland is rustig, omdat er weinig toeristische attracties zijn, eigenlijk alleen maar wat restaurants, huizen en natuurlijk de authentieke blik van de cultuur. Ano Maria is het mooiste stukje eiland met ruïnes, droomachtige velden en oude stadsmuren. De rust vind je bij kleine stranden rond het gebied van Karavostasi.

mooiste steden dichtbij huis 4mooiste steden dichtbij huis 5Foto: Discovergreece

6. Colmar, Frankrijk

Het lijkt wel een dorpje uit een Disney film. Colmar is een dorpje in de Alsace regio van Frankrijk in de buurt van de Duitse grens. De stad is gevuld met kinderkopjes. De huizen zijn half betimmerd in Middeleeuwse stijl, de kanalen lopen dwars door het dorp, waardoor het lijkt alsof je midden  in de Renaissance loopt. Doordat het aan de grens ligt, heeft het dorp een leuke mix van de Franse stijl Baroque en de Duitse Gothische stijl. Daarnaast verkoopt de bakker croissants en kugelkopf en restaurants bakken zowel zuurkool en foie gras. Een leuk weetje: tijdens de tweede wereldoorlog is de stad gespaard gebleven vanwege zijn historische schoonheid.

mooiste steden dichtbij huis 6mooiste steden dichtbij huis 7

5. Reine, Noorwegen

Het noordelijkste dorp uit deze lijst met mooiste steden dichtbij huis. Bij Manify zijn we groot fan van Noorwegen, daarom kan dit niet ontbreken. Deze keer hebben we gekozen voor Reine. Nog zo’n aanzichtkaart dorpje. Het vissersdorpje ligt in het noorden van de Artische cirkel. De natuur is zeldzaam mooi , vol met diepe blauwe baaien. Daarnaast zijn er natuurlijk veel bergen en staat heel Noorwegen bekent om zijn fjorden. Er staan een hoop vissershuisjes die een typische felrode kleur hebben. Veel van deze hebben een uitzicht over de zee en worden gebruikt voor toerisme. Tevens is het een populaire rustplek voor jachten. Op sommige dagen zijn er meer toeristen dan inwoners, aangezien Reine een populatie heeft van 300. Wij raden een trip door de Reinebergen aan en natuurlijk een terrasje met als uitzicht het noorderlicht.

mooiste steden dichtbij huis 14mooiste steden dichtbij huis 19

4. Bled, Slovenië

Prachtig plekje in Slovenië. We konden het niet laten om Bled in de lijst van mooiste steden dichtbij huis te noemen. Rond de kust van ijs blauwe wateren van het meer van Bled, ligt een alpine dorpje in het noordwesten van Slovenië. In het midden van het meer ligt een klein eilandje met een ‘werkende’ kerk, volledig in middeleeuwse stijl. Daarnaast staat boven op een klif een kasteel met dezelfde naam. Het kasteel heeft een kapel, een museum en een van de eerst boekdruk apparaten!

mooiste steden dichtbij huis 15

3. Giethoorn, Nederland

Het volgende dorp mag echt niet ontbreken. Ons eigen Giethoorn staat in de rest van de wereld bekend als Nederlands Venetië. Vele kanalen drijven langs idyllische boerenhuisjes, zoals alleen wij dat kennen. Vele van de huisjes zijn alleen bereikbaar per boot en er zijn dan ook genoeg kanowegen om over te roeien. Daarnaast zijn er musea en een aantal restaurants waar je kunt aanmeren. De voetpaden langs het kanaal zijn dan wel weer goed voor een mooie wandeling of een eindje fietsen.

Spring in Giethoorn, a small village in Overijssel province in t Farms with thatched roofs in Giethoorn Holland

2. Obidos, Portugal

We gaan even diep naar het zuiden van Europa, Obidos wel te verstaan. Voorbij de stadsmuren liggen vooral villa’s in fel witte kleuren. Mocht je in Lissabon zijn ben je hier zo. Neem dan vooral de tijd om Porta da Vila te bekijken, de grote poort van het dorp. Vanuit daar loop je de stadsmuren op en heb je een aantal geweldige cameramomenten. Het mooie aan Obidos is dat het een overgebleven stukje van Iberie is. Dit dorp was 700 geleden een cadeautje van Koning dinis aan Koningin Isabel. Wat doe jij voor je geliefde?

mooiste steden dichtbij huis 10mooiste steden dichtbij huis 11Doto: Voyajo

1. Cong, Ierland

Er leefde ooit een King in Cong. Het kasteel zal dan ook het toppunt zijn, mocht je hier naar toe gaan. We sluiten het lijstje af met Ierland, maar dan wel met het mooiste dorpje van het eiland. Cong is een gebied met veel meren die een scheiding vormen tussen het Galway gebied en het Mayo gebied. Het is het meest pitoreske dorpje van Ierland en ligt 50 kilometer van het Galway. Dit is een regio van intens groene graslanden en blauwe meren. De erfenis uit de middeleeuwen zijn wel de vele stenenbruggen en ruines van Ashford Castle. Het kasteel is een gebouw uit de Victoriaanse tijd en is nu omgebouwd tot luxe hotel.

mooiste steden dichtbij huis 16mooiste steden dichtbij huis 17

LEES OOK
8 fijne feitjes over Colombia
Pablo Escobar. Drugs. Criminaliteit. Ja, dat zijn waarschijnlijk de eerste drie dingen die momenteel in jouw hoofd opborrelen als je aan Colombia denkt. En, toegegeven, bij ons…
De dikste vintagewinkels van Berlijn
Berlijn is de enige plek waar je tijdens de lunch een keiharde trancebeat kan pompen zonder dat er iemand raar opkijkt. Exact om die reden is Berlijn…
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…