6 dingen die jou tegenhouden om rijk te worden

CREDITS: Screenshot Wall Street | 20th Century Fox

Money, money, money. Man, als geld niet belangrijk was dan had de wereld er heel anders uitgezien. Het is een mooi ‘als-verhaal’ maar daar hebben we niks aan. Geld is nu eenmaal belangrijk en daar moet je mee dealen. Voor sommige mensen is het een taboe om uit te spreken dat ze rijk willen worden. Anderen zeggen juist weer dat het ze nooit gaat lukken. Eén ding is zeker: als je die mindset hebt gaat het ook niet lukken.

6 dingen die jou tegenhouden om rijk te worden

Deze zes stappen kun je toepassen in je eigen leven en je focus kan daarmee veranderen. Zo ga je jouw eigen doelen achterna en leer je van de fouten die je maakt. We hoeven je vast en zeker niet te vertellen dat je op je bek moet gaan om er weer beter uit te komen.

rijk
Foto: Markus Spiske

Verkeerde focus

Iedereen krijgt vaak genoeg te horen dat sparen belangrijk is. Het is een les die je vanaf jongs af aan meekrijgt. Prima en je moet ook zeker niet met geld gaan gooien – daarover later meer. Maar om de stap te kunnen zetten naar het verdienen van grof geld, is het belangrijker om te focussen op hoe je meer geld maakt. En niet hoe je deze maand weer gaat overleven.

You only work hard, not smart

Met alleen maar hard werken ga je er niet altijd komen. Je moet slim zijn en je kennis durven te gebruiken om stappen te zetten. Wees slimmer dan iedereen om je heen door net wat meer te doen. Durf te investeren zonder al te grote risico’s te nemen. Zoals Steve Jobs zou zeggen: “Always take a calculated risk.”

Wie niet uit zijn comfort zone durft te stappen zal zichzelf nooit tegenkomen. Als je succesvol wilt worden zal je risico’s moeten nemen en in onzekere situaties terecht moeten komen.

Miljonairs investeren jaarlijks gemiddeld 20% van hun inkomen. Het is dus zeker niet gek om hier zelf ook eens over na te denken. Wil je nou meer weten over waar je wel en niet in moet investeren, check dan dit artikel.

Gooien met geld

Wanneer je meer gaat verdienen zal je merken dat je ook je lifestyle hierop aan gaat passen. Een salarisverhoging betekent niet gelijk dat je jouw extra centen naar het online casino moet brengen. Ben je bewust van je uitgaven, want dat grachtenpand in Amsterdam staat er over tien jaar nog steeds. Heb je een gat in je hand? Dan hebben we hier nog meer tips voor je.

rijk
Foto: Erik Mclean

Je gaat je passie niet achterna

Het is belangrijk dat jij je eigen dromen najaagt en niet die van iemand anders. Tuurlijk is het gaaf als je het bedrijf van je vader kunt overnemen, maar is dit wel het soort bedrijf waar jij altijd van gedroomd hebt? Wanneer je iemand anders zijn droom of doelen gaat invullen, gaat dit op een gegeven moment tegenwerken. Je gaat merken dat je hier niet gelukkig van wordt. Wil je niet meer voor je baas werken? Dan is het tijd om te stoppen. Zo simpel is het.

Je hebt geen goals

Wanneer je goed met jouw money om wil gaan omgaan dan is het belangrijk ook financiële doelen te stellen. Wil je ooit een huis kopen? In het buitenland wonen? Een veel te dure auto kopen? Schrijf al je doelen op ook al lijken ze nog ver weg. Hierdoor kan jij je focussen en heb je een helder beeld voor ogen.

Het voelt buiten je bereik

Veel mensen geloven erin dat een succesvol en rijk leven alleen is weggelegd voor een enkeling. Maar waarom kan jij niet die enkeling zijn? Als jij er voor wil gaan is er meer mogelijk dan jezelf denkt. Niemand is toch beter dan jij? Precies. Go for it. Net zoals Mark Hanna in The Wolf of Wall street kun jij ook rijk worden:

LEES OOK