Infinito: de ultra luxe privejet van Pagani

Travel

Wat gebeurt er als je een autofabrikant uit het hoogste segment een private jet laat ontwerpen? Vliegtuigbouwer Airbus nam de proef op de som en ging de samenwerking aan met Pagani. Horacio Pagani, oprichter van het Italiaanse automerk, kreeg vrijspel en mocht het volledige interieur ontwerpen voor een nieuw vliegtuig van Airbus. Het resultaat is verbluffend. Infinito, zoals het ding heet, is de absolute koning onder de privéjets.

Pagani Infinito

Onlangs vond de European Business Aviation Convention and Exhibition plaats, waar Airbus de Infinito onthulde. Met de samenwerking met Pagani wil het bedrijf het beste uit de twee luxe werelden samenbrengen, om zo het ultieme vliegtuig te creëren. Als we de foto’s zien kunnen we wel constateren dat dat ze gelukt is. De acht-zits private jet ademt luxe en stijl. Het vliegtuig is opgedeeld in verschillende ruimtes die van elkaar worden gescheiden door glazen wanden. Zo is er een lounge, bioscoop, keuken en een eetruimte. Door de accenten van leer, hout en koolstofvezel krijg je het gevoel alsof je je in een hoogwaardig model van Pagani bevindt.

‘Glazen’ plafond

De echte eye-catcher van het vliegtuig is toch wel het plafond. Dit is één groot scherm waar live-beelden op worden geprojecteerd van de bovenliggende lucht. De gedachte hierachter is dat het de passagiers een gevoel van ruimte en vrijheid geeft, waardoor mensen die (licht) claustrofobisch zijn vliegen minder eng zullen vinden. En het ziet er natuurlijk gewoon heel tof uit. Hierdoor lijkt het bijna alsof je met een Cabrio door de lucht vliegt. En ben je die eindeloze blauwe lucht zat, dan zet je het scherm gewoon uit of maak je er een enorme bioscoop van.

infinito6

Prijskaartje

Niet alleen over het interieur is nagedacht, Airbus zelf is met de technische kant van het vliegtuig aan de slag gegaan. Onder andere de aerodynamica en de aandrijving zijn onder handen genomen, waardoor de Infinito beter bestand is tegen extreme hoogte en hitte. Hierdoor kan het vliegtuig, dat plaats biedt aan acht man, tot wel 15 uur non-stop vliegen. En dat is niet slecht voor zo’n groot ding. Voor ‘slechts’ 99,5 miljoen dollar is ‘ie van jou.

infinito1

infinito2

infinito4

infinito3

infinito5

infinito

Total
9
Share