NENI is de Oost-Mediterraanse foodhotspot van Amsterdam

Israel, Georgië en de buurlanden zijn nog nooit zo booming geweest om te bezoeken als nu. De vluchten naar Tel Aviv zijn razend populair als dé stedentrip. En ook de Oost-Mediterrane keuken profiteert daar ontzettend van. Zo erg, dat de Israëlische keuken dé foodtrend van 2020 wordt. De Tahini, Baba Ganoush, Flatbread en Hummus zijn momenteel al niet aan te slepen, maar we gaan dus nog veel meer uit de Oost-Mediterraanse keuken zien. NENI Amsterdam geeft je daar alvast een heerlijk voorproefje van en is momenteel de foodhotspot in Amsterdam-Zuid.

NENI Amsterdam Hummus

NENI Amsterdam

NENI klinkt je misschien niet onbekend in de oren, het is namelijk een zeer gerenommeerde naam in de internationale restaurantwereld. En nu eindelijk is er sinds een tijdje ook een NENI in Amsterdam. Het Oost-Mediterraanse restaurant zit op een zeer iconische plek in de voormalige Citroëngarage bij het Olympisch Stadion. Deze plek bezoek je overigens niet alleen voor een uitgebreide lunch of diner, je kan bij NENI Amsterdam ook terecht voor de lekkerste Deli met eigen verse broodjes. Liever op bezoek voor een borrel, dan ben je bij de bar genaamd ‘The Lemonman’ helemaal aan het juiste adres.

Oost-Mediterraanse keuken

De basis van de keuken van NENI ligt in de Oost-Mediterrane sferen. Keukens zoals die in Israel staan bekend om de intense smaken, het gebruik van lekkere kruiden, frisse tonen, zongerijpt fruit en een hoeveelheid aan groentes. Mocht je al bekend zijn met deze keuken, dan weet je dat er veel aan shared-dining wordt gedaan. Dus lekker veel bestellen en heerlijk samen delen, alsof je met jouw vrienden of familie gewoon lekker nonchalant aan de keukentafel aan het eten bent. Het gevoel van NENI is dan ook lekker ontspannen en informeel, waar je je lekker thuis voelt.

NENI Amsterdam interieur

Restaurant

Het restaurant biedt plek aan veel gasten, maar dankzij het prachtige interieur voelt het lekker intiem aan. Het interieur is naast knus ook een heritage naar de roots van het gebouw. Zo zijn er rauwe industriële elementen uit het pand en in de inrichting, maar dan gecombineerd met de warme Oost-Mediterrane sfeer. De eyecatcher in het restaurant is de grote open keuken, die je vanaf alle plaatsen kan zien. Even een blik in de keuken werpen krijgt bij NENI een hele nieuwe dimensie. Zo zie je de chefs de lekkerste mezzes, groentes en specialiteiten maken en af en toe lekker flamberen. Kijk je iets meer om je heen, dan zie je de prachtige planten, luiken en lampen. Alsof je even in Israel bent.

NENI Deli en The Lemonman

Kom je naar NENI voor een wat snellere hap, dan ben je bij Deli aan het juiste adres. Even lekker een gerechtje voor to-go nemen, of gewoon lekker aan de bar opeten. De hele dag kan je bij Deli terecht voor verse sappen, warme dranken, de lekkerste Oost-Mediterrane gerechten, salades, focaccia’s, broden en zoetigheden uit eigen bakkerij. In de avond word je extra getrakteerd op mezze en pizze en de lekkerste cocktails van The Lemonman. Deze bar maakt de lekkerste (citrus en citroen)cocktails en drankjes voor je.

NENI, NENI is de Oost-Mediterraanse foodhotspot van AmsterdamNENI Shared dining NENI, NENI is de Oost-Mediterraanse foodhotspot van Amsterdam NENI, NENI is de Oost-Mediterraanse foodhotspot van Amsterdam NENI, NENI is de Oost-Mediterraanse foodhotspot van Amsterdam NENI, NENI is de Oost-Mediterraanse foodhotspot van Amsterdam NENI, NENI is de Oost-Mediterraanse foodhotspot van Amsterdam