Alternatieve hotspots voor toeristische trekpleisters

Vakantiemodus aan en het leven lijkt voltooid. Althans, als je de juiste vakantiebestemmingen weet uit te kiezen. En wij helpen je daarbij.

Vakantiebestemmingen die je beter kan skippen

Reizen doen we graag. Niet alleen wij, maar héél veel anderen ook. Het resultaat? Massatoerisme. Vaak ga je op pad in het hoogseizoen, precies wanneer jij dacht in alle rust te genieten van moedernatuur en haar creaties.

Gelukkig zijn er alternatieven voor de bekende bestemmingen, want iedereen blijft toch een beetje op de gebaande paden. Hierbij acht alternatieven voor toeristische vakantiebestemmingen.

Verona in plaats van Venetië

De stad van de gondels gaat kopje onder. Het nieuws dat Venetië langzamerhand onder water verdwijnt komt steeds prominenter op de voorgrond te staan. Vandaar neemt de toerisme in deze Italiaanse sferen nóg meer toe dan dat het al was. Hoge prijzen en flinke drukte vind je in veel mindere mate terug in Verona. De stad van Shakespeare weet namelijk van net zoveel schoonheid en zelfs méér cultuur te voorzien. Een uniek amfitheater en typische gerechten vind je immers niet terug in Venetië, terwijl de gondel óók in Verona vaart.

, <strong>Alternatieve hotspots</strong> voor toeristische trekpleisters

Porto Venere in plaats van Amalfi en Cinque Terre

De droombeelden van de Amalfi-kust en het plaatsje Cinque Terre zijn haast niet meer te ontwijken. Helaas wordt het scherpe randje niet altijd verteld. Er worden hoge prijzen gehanteerd, er zijn lange rijen en vaak zijn alle hotels overboekt.

De oplossing? Een afslag eerder pakken. In Porto Venere, vlakbij Cinque Terre zelf, vind je eveneens een stuk werelderfgoed van dezelfde schoonheid, maar dan een stuk aangenamer. Dit plaatsje is één van de weinigen die in de rijke geschiedenis ongeschonden is gebleven, waardoor cultuur en historie voor het oprapen liggen.

Porto Venere is niet zo goed bereikbaar met het per openbaar vervoer. Hierdoor behoudt de stad zijn charme en blijven de grote groepen toeristen buiten beeld. Niet gek dat menig miljardair zijn time-off hier besteedt. Tal van restaurants langs het water, de mooiste natuur en historische bezienswaardigheden maken het samen met de lokale bevolking een sprookje.

Rovinj in plaats van Côte d’Azur

Deze hidden gem zal bekend terrein zijn voor de slimme toerist. In Kroatië aan de Adriatische zee is het niet alleen prachtig en puur genieten. De Italiaanse lifestyle is vanuit Venetië over komen waaien en hebben hun vingerafdruk nadrukkelijk achtergelaten. Zo is de Saint Euphemia kerk en het grote plein verpakt in een Italiaanse jasje met vleugjes Kroatische sferen. Het centrum van Rovinj is in overvloed voorzien van Mediterrane restaurants, maar ook nabijgelegen badplaatsen zoals Porec zijn een bezoekje waard. Dit – en vooral ook de nog betaalbare prijzen – maken van Rovinj een goed Côte d’Azur-alternatief.

, <strong>Alternatieve hotspots</strong> voor toeristische trekpleisters

Edinburgh in plaats van Londen

Die mannetjes in lacherige pakjes, fancy telefooncellen en Big Ben zijn leuk en aardig. Maar is alleen dat het nou waard de hoofdprijs te betalen?

Echte levensgenieters en reizigers weten beter. Britse vibes, mooie gebouwen en een veel uniekere cultuur vind je ook gewoon in Edinburgh. Deze parel wordt door velen weggewuifd, terwijl het niet voor niets de hoofdstad van Schotland is. Mooie straten met oude klinkers, het Edinburgh Castle en mooie uitzichten over de stad heeft veel charme. Met ook nog eens de nodige musea, pubs en ‘Harry Potter-sferen’ hoort Edinburgh op je lijstje te staan.

Ljubljana in plaats van Parijs

A hidden gem!

Met toffe architectuur, oude straatjes, onontdekte restaurants, romantische bruggen en heel veel water laat Ljubljana je hart smelten. Hier weten hoge rekeningen en massatoerisme zich nog op de achtergrond te houden, in tegenstelling tot onbetaalbare cappuccino’s en croissants in Paris.

, <strong>Alternatieve hotspots</strong> voor toeristische trekpleisters

Corfu en Naxos in plaats van Santorini en Mykonos

De Griekse eilanden zijn hot en happening. Niet zonder reden natuurlijk. Mediterrane eten, mooie stranden en voortreffelijk weer. Vandaar zijn de nodige vakantiebestemmingen zoals Santorini of Mykonos overvol met toeristen. Naast dat het mooie plekken zijn, is het scoren van de nodige Insta pics één van de redenen om hier je zuurverdiende centen aan te spenden.

Griekenland heeft tal van mooie plekken waar je gelukkig niet struikelt over de toeristen. Vakantiebestemmingen zoals Corfu en Naxos zijn net zo mooi en als totaalplaatje misschien wel beter. Zo is Corfu een veel mooier eiland dankzij groene natuur en tal van activiteiten, terwijl Naxos tal van prachtige hotspots heeft. Het mooie is dat ze beide een goedkoper broertje zijn. Bespaar jezelf een enkeltje ‘Red mijn vakantie’ en de nodige fortuinen aan reiskosten.

, <strong>Alternatieve hotspots</strong> voor toeristische trekpleisters

LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…