In hogere sferen met Highland Park Fire

Lifestyle

Nog geen jaar nadat Highland Park met de limited edition Highland Park Ice kwam, presenteren ze haar tegenhanger: Highland Park Fire. Deze winters aandoenende whisky is in alle opzichten een oprechte tegenhanger van Ice en een absolute musthave voor zowel de whiskyverzamelaar als -fanaat.

Port

Highland Park fire is een single malt uit eigen distileerderij van minimaal 15 jaar oud. Niets speciaal voor Highland Park. Wat wel speciaal is, is dat Fire de eerste Highland Park is die volledig op portvaten is gerijpt en dat is te merken!

Niet alleen de kleur is mooi, warm en bijna amberkleurig, ook de smaak is duidelijk beïnvloed door de rijping op portvaten. In tegenstelling tot veel port finishes, waarbij de whisky alleen de laatste maanden in een portvat rijpt, zijn de noten van port lang niet zo aanwezig. Ze voeren eerder een subtiele ondertoon die de whisky een bijzondere body geeft.

De Fles

Net zoals bij Ice is de Highland Park Fire fles een bijzondere. De blauwe ice fles, dat doet denken aan een ijsberg, doet het in het rood verrassend goed als vuur. Zeker in combinatie met het overeenkomende houten frame dat zowel een ijsberg als een vlam kan zijn. Hierdoor zal de Highland Park Ice & Fire absoluut opvallen in je collectie, al is dat een kwestie van smaak.
Met een advies prijs van €230,- is het niet een whisky voor iedereen. Maar met een oplage van 2200 flessen in Nederland ben je wel zeker van een unieke whisky.

tags:
Total
1
Share