De duurste Harley-Davidson ooit heeft een prijskaartje van 1,58 miljoen euro

Swiss watch en juwelenbedrijf Bucherer presenteert de Harley-Davidson ‘Blue Edition‘. Het is een uniek model dat gemaakt is in samenwerking met Bündnerbike met verfraaiingen van de gewaardeerde horlogemakers en juweliers. Hij staat genoteerd als dé duurste motorfiets ter wereld.

Harley Davidson ‘Blue Edition’

Maak kennis met de ‘Blue Edition’ waarbij het pronkstuk niet alleen de meest bijzondere, maar ook meteen de allerduurste Harley-Davidson is. Deze Blue Edition is gebaseerd op de Harley-Davidson Softail Slim S, maar met een flinke make-over doorgemaakt waardoor de motor nu 1,8 miljoen Zwitserse Franken waard is, ofwel 1,58 miljoen euro! De naam refereert aan de exclusieve Blue Edtition-horloges waar de juwelier bekend om staat.

Naast de opvallende kleur, de gouden accenten en diamanten die in overvloed op de motor te vinden zijn, heeft de motorbouwer een aantal bijzondere designkeuzes gemaakt. Opmerkelijke ontwerpelementen zijn de roteerbare nokkenas die zichtbaar is door het venster in het nokkenashuis, samen met de klepbediening en vergulde gaskleppen. Hittebestendige LED-lampen zijn geïmplementeerd voor een moderne touch en het is ook ’s werelds eerste motorfiets met een motor die van binnenuit is verlicht. In de tank is er ook ruimte gemaakt voor zowel een 5,40 karaats ring als een horloge van Bucherer. Beiden zijn weggewerkt onder een glazen koepel die te openen is.

De makers

Daarnaast moest er heel wat manwerk te pas komen om de motor neer te zetten. Om de bijzondere blauwe kleur te krijgen, werd de motor eerst in het zilver gespoten om de motor vervolgens met zes lagen van een speciaal ontwikkelde blauwe coating te voorzien.

De specialisten van Bündnerbike hebben er ongeveer een jaar over gedaan om deze speciale Harley-Davidson editie te ontwerpen en te produceren. Een team van acht werknemers, van beide bedrijven, hebben samen meer dan 2.500 werkuren gedraaid om dit project neer te zetten.