Vijf inspirerende succesverhalen met Bitcoin in de hoofdrol

CREDITS: Unsplash | André François McKenzie

We kunnen niet meer om cryptocurrency heen. Het is iets wat vele mensen dagelijks bezighoudt en waar mensen veel geld mee kunnen verdienen. Sinds 2009, toen de Bitcoin in de wereld werd geroepen, zijn er een velen die er financieel enorm van geprofiteerd hebben. Deze succesverhalen met Bitcoin in de hoofdrol zijn helaas geen garantie voor succes. Het is belangrijk om te weten dat je ook veel geld kan verliezen.

Vijf inspirerende succesverhalen met Bitcoin in de hoofdrol

Ben je toch aan het twijfelen om te investeren in bitcoin, dan hebben we een vijftal inspirerende verhalen voor je. Deze vijf mannen gingen je namelijk voor en hen lukte het wel om succesvol te zijn met Bitcoin.

Tiener miljonair Erik Finman

In 2011 ontving Erik Finman een bedrag van $1000,- van zijn lieftallige oma. De toen 12-jarige jongen kocht er geen speelgoed of een nieuwe telefoon van. Hij investeerde al zijn geld in Bitcoin. Twee jaar later besloot hij zijn Bitcoins te verkopen en gebruikte het geld om een online onderwijsbedrijf te beginnen genaamd Botangle.

Niet lang daarna kreeg het bedrijf de aandacht van investeerders. Erik had de keus om zijn bedrijf te verkopen voor $100.000,- of voor 300 Bitcoins. Voor een kind van 14 zou je denken dat hij voor de. $100.000,- zou kiezen. Maar Erik besloot om nog één keer in Bitcoins te investeren. Hij had namelijk met zijn ouders de deal gemaakt dat als hij een miljonair was op 18-jarige leeftijd, hij niet naar college hoefde te gaan.

Erik heeft de deal gewonnen en hij kan met trots zeggen dat hij niet naar college is gegaan.

succesverhalen Bitcoin, Vijf inspirerende succesverhalen met Bitcoin in de hoofdrol
Foto: David Shares

Krisstoffer Koch werd per ongeluk miljonair

Krisstoffer Koch was in 2009 bezig met het schrijven van zijn scriptie over Encryption Technology aan de universiteit van Noorwegen. Hij kwam tijdens zijn onderzoek een onbekende virtuele valuta tegen; Bitcoin. Hij besloot het uit te proberen en investeerde $26,-. Hiervan kon hij toen 5000 Bitcoins van kopen. Ter vergelijking: de huidige prijs is $9365,40,-.

De jaren die daarop volgde was Krisstoffer helemaal vergeten dat hij Bitcoins had. Toen de media in 2013 dagelijks over Bitcoin begon te praten begon het bij Krisstoffer weer te dagen. Na een hele dag zoeken naar het juiste wachtwoord zag Krisstoffer dat hij de jackpot binnen had. Hij besloot om 20% van zijn investering te verruilen voor maar liefst $886.000,-.

Hij kocht er een leuk appartementje van in Oslo en the rest is history.

Kingsley Advani nam een groot risico

Wanneer je alles verkoopt wat je hebt en het geld investeert in Bitcoin dan heb je echt ballen. Kingsley Advani is zo’n man. In zijn early 20’s werkte hij bij een softwarebedrijf. Hij stortte zoveel mogelijk van zijn salaris op de cryptomarkt. Het was tijd om meer te gaan verdienen, vond hij. Uiteindelijk besloot Kingsley zelfs om bijna alles te verkopen en stopte het geld in Bitcoin.

Dankzij de geweldige bull run van 2017 kon Kingsley zijn investering omzetten in een bedrag van zeven cijfers. Hij stopte per direct met zijn baan en reist nu de hele wereld over als start-up adviseur en angel investor. Volgens Kingsley heb je geen gecentraliseerde banken nodig om geld te verzenden. Technologie is volgens hem veel sneller, goedkoper en veiliger.

succesverhalen Bitcoin, Vijf inspirerende succesverhalen met Bitcoin in de hoofdrol
Foto: Clifford Photography

Crypto-ondernemer Jeremy Gardner

Je kan miljonair worden door te investeren in Bitcoin. Je koopt laag in en je verkoopt het hoog. Maar je kan ook een crypto-ondernemer zijn zoals Jeremy Garner. Hij heeft het zakelijke inzicht om world changing oplossingen te creëren met crypto.

Jeremy kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Hij besefte al snel dat iedereen met een internetverbinding in staat is om waarde te wisselen. Jeremy heeft een klein deel van zijn Bitcoin uitbetaling geïnvesteerd in Augur, een gedecentraliseerde voorspellingsmarkt. Naast Augur en andere kleine crypto-ondernemingen, is Jeremy ook verantwoordelijk voor The Blockchain Education Network. What a guy!

Mr. Smith, de onbekend miljonair

Het succesverhaal van Mr. Smits is nog beter omdat niemand weet wie hij is. Mr. Smith werd door Forbes anoniem geïnterviewd omdat hij meer dan $25 miljoen aan investeringswinsten had verdiend. Hij gebruikt het geld om de wereld rond te reizen. Natuurlijk eerste klas en hij verblijft alleen maar in de beste hotels.

Mr. Smith werkte in 2010 bij een techcompany in Silicon Valley toen hij $3000,- aan Bitcoin kocht. Dit leverde hem ongeveer 20.000 Bitcoins op. Hij besloot om het lange spel te spelen en wilde kijken hoe hoog Bitcoin zou kunnen gaan. Toen Bitcoin $800,- bereikte besloot Mr. Smith om niet langer te wachten. Hij incasseerde $2,3 miljoen en stopte met zijn baan.

Zeg het maar, ben jij de volgende in het lijstje met succesverhalen over Bitcoin of is het risico te groot?

succesverhalen Bitcoin, Vijf inspirerende succesverhalen met Bitcoin in de hoofdrol
Foto: Austin Distel