Wel een topjaar: deze celebs harkten het meeste geld binnen in 2020

CREDITS: Bigstock

Traditiegetrouw maakt Forbes aan het einde van het jaar weer bekend welke bekende mensen deze afgelopen twaalf maanden het meeste geld binnen harkte. Zo ook dit jaar. En zoals altijd, is het dit jaar weer een interessante lijst. Altijd al eens in de portemonnee van bekende mensen willen kijken? Nu is je kans. Dit zijn de allerrijksten van de rijken.

Deze bekende mensen verdienden het meeste geld in 2020

Om vast al iets te verklappen, Taylor Swift, die vorig jaar op één stond is dit afgelopen jaar ver van haar troon gestoten. Nog een ander leuk feitje is dat de sterren in 2020 samen $6,1 miljard verdienden. Klinkt veel, maar is toch $200 miljoen minder dan vorig jaar. Dit komt door de impact van de coronapandemie op de entertainmentindustrie. De bekende mensen uit de volgende top 10 mogen echter niet klagen.

10. Dwayne The Rock Johnson – $87,5 miljoen

Dwayne Johnson haalde nog net de top 10 van de best betaalde celebrity’s van 2020. De 48-jarige sleepte in dit afgelopen jaar een groot deel van zijn salaris binnen met de upcoming Netflix film Red Notice.

9. Lebron James – $88,2 miljoen

Ook dit jaar is het geen nieuws dat Lebron James weer de top 10 haalt. Dankij zijn vierjarig contract dat hij in 2018 bij het NBA Los Angeles Lakers team, ter waarde van $153 miljoen tekende, heeft hij het goed voor elkaar.

8. Howard Stern – $90 miljoen

Hij noemt zichzelf King of All Media. En terecht, want met een bescheiden bedrag van 90 miljoen dollar dat in 2020 op zijn rekening verscheen, doet hij het zeker goed. Dankzij zijn contract als radiohost bij SiriusXM wist hij een plekje in deze top 10 te bemachtigen.

7. Neymar – $95,5 miljoen

Dat er in de voetbalwereld geld te krijgen was, wisten we natuurlijk al. Dat geldt ook voor Neymar. Dankij zijn vijfjarig contract bij Paris Saint-Germain tot juni 2022, die trouwens volgens de stats nog steeds $350 miljoen waard is, wist ook Neymar een prima salarisje op de plank te krijgen.

6. Tyler Perry – $97 miljoen

Tyler Perry is vooral bekend van zijn Madea franchise, maar eigenlijk is hij veel meer dan dat. Zo is hij bijvoorbeeld acteur, regisseur, producent en scriptschrijver van films, televisieprogramma’s en theaterstukken. Daarnaast bezit Perry 100 procent van de content die hij gemaakt heeft.

5. Lionel Messi – $104 miljoen

Het is geen verrassing dat Messi in de lijst van best betaalde bekende mensen valt. Voetballer harkte naast zijn ‘gewone’ salaris, ook nog ruim 30 miljoen binnen met bijvoorbeeld campagnes waar hij het gezicht van is.

4. Cristiano Ronaldo – $105 miljoen

Nét voor Messi wist Ronaldo ironisch genoeg een plekje in de top 10 te bemachtigen. Het verschil is nihil, maar hij is d’r. Ook Ronaldo haalde dit jaar veel geld binnen met campagnes waarbij hij het gezicht was. Helemaal niet gek, want hij is de meest-gevolgde athleet op social media.

3. Roger Federer – $106 miljoen

De getalenteerde tennisser ging de influencers achterna en volgens meerdere bronnen zou hij dan ook het grootste gedeelde van zijn geld dit jaar hebben verdiend aan appearance fees. Oftewel, rijk worden door ergens op te komen dagen. Goede business dus.

2. Kanye West – $170 miljoen

Met een groot verschil op Roger Federer behaalde Kayne West dit jaar plek número 2. Kayne is een veelbesproken celebrity geweest dit afgelopen jaar en that pays off. Met een prima salaris van 170 miljoen dollar kan de sneakerhead de aankomende jaren wel vooruit.

https://www.instagram.com/p/CHJko1_HpBO/

1. Kylie Jenner – $590 miljoen

Niemand minder dat Kylie Jenner Herselt eindigt dit jaar met kop en schouders op de eerste plaats. Dat dankzij een grote deal dit jaar waarbij ze 51 procent van Kylie Cosmetics voor 540 miljoen dollar aan Coty verkocht. Ze is daarnaast de enige vrouw in de top 10, chapeau.

https://www.instagram.com/p/CIYdl5DHDlE/

Ook nog benieuwd naar plek elf tot en met 20? Dan sommen we ze hier even voor je op:

11. Rush Limbaugh – $85 miljoen
12. Ellen DeGeneres – $84 miljoen
13. Bill Simmons – $82.5 miljoen
14. Elton John – $81 miljoen
15. James Patterson – $80 miljoen
16. Stephan Curry – $74.5 miljoen
17. Ariana Grande – $72 miljoen
18. Ryan Reynolds – $71.5 miljoen
19. Gordon Ramsay – $70 miljoen
20. The Jonas Brothers – $68.5 miljoen