Microsoft gaat de concurrentie te lijf met de XBOX Series X

Nu de concurrent Sony Playstation in 2020 met een nieuwe console komt, moet the green one hier wel tegenop beuken. En dit doen ze met een harde klap, de nieuwe XBOX Series X is een echte krachtpatser.

De XBOX Series X is krachtiger dan ooit

De ‘X’ komt met een dubbel zo sterke processor als dat de voorganger had. Hiermee kunnen jouw graphics nog harder van het scherm knallen. In tegenstelling tot de 4K op de XBOX One, komt de XBOX Series X met een resolutie van 8K! Naast dat de console haarscherp beeld levert, moet de XBOX wel deze hoge resolutie aan kunnen. Microsoft heeft ervoor gezorgd dat de Series X, 40 keer sneller is dan zijn voorganger de XBOX One X.

Nieuwe functie waar we nu al van houden

We hebben er allemaal wel eens tegenaan gelopen, het feit dat je één game hebt uitgespeeld en je eens in je spellen arsenaal gaat kijken wat anders je nog te spelen hebt. Dit duurt dan eeuwen voordat je eenmaal geswitcht en ready bent om die andere game te spelen.

Jason Ronald, de Director of PM bij team XBOX vertelde in een interview met Gamespot dat gamers niet meer hoeven te wachten. ”Minder wachten en meer tijd om te spelen is.” Je kunt meerdere games tegelijkertijd gaan ‘pauzeren’ en direct opstarten vanaf de harde schijf.

Wil jij na je potje FIFA weer gelijk een potje knallen op HALO, dan is dit geen probleem en switch je in een split second. Hoeveel games je tegelijkertijd kan pauzeren is nog niet bekend maar alleen met deze functie al, beginnen onze gamers-duimpjes te kriebelen.

XBOX Series X
Screenshot YouTube: XBOX Series X

HALO en HELLBLADE 2

Yesss, je ziet het goed, je kunt (HALO) games van vorige XBOX consoles allemaal gewoon weer spelen op de nieuwe game-computer van Microsoft. Dus trek die oude, onder stof bewaarde games maar weer uit de kast!

Of ga gelijk voor de nieuwste game HELLBLADE 2, bekijk hier alvast de trailer voor de XBOX Series X en zie gelijk hoe de graphics vooruit gegaan!

https://www.youtube.com/watch?v=7im9BFEHzEs

De Xbox is nu een echte ‘Box’

Eindelijk, de XBOX maakt eindelijk zijn naam waar! Het design van de XBOX Series X is een geheel nieuw design in het spectrum van XBOX haar vorige consoles. De zwarte kubus, blok, tower of pilaar, maar net hoe je het wilt noemen, heeft nu het uiterlijk van een daadwerkelijk echte (zwarte) BOX.

Heb jij nu geen plek op je tv meubel voor een lomp rechtopstaand blok? Don’t worry, de Series X is ontworpen om zowel verticaal als horizontaal neergezet te worden en met haar simpele uiterlijk camoufleert de XBOX gemakkelijk weg in je interieur.

In de war?

‘Vewarrand? Nee, joh! we kiezen gewoon weer een nieuwe naam!’ Na de XBOX, de XBOX 360 (S en E), de XBOX One (S en X) komt Microsoft wéér met een nieuwe naam voor haar console dat gerealesed zal worden in midden 2020. De vele verschillende namen kunnen wellicht verwarrend zijn voor men die niks van XBOX’en af weet. Gelukkig, kunnen ze nu bij Microsoft makkelijker gaan ’tellen’ met de volgende consoles na de Series X.

XBOX Series X