TinyMOS NANO1: een GoPro voor Astrofotografie

Je kent ze vast wel: prachtige foto’s en timelapses van sterrenhemels. Maar zodra jij je camera naar de sterren beweegt zie je niets meer dan een zwarte vlek. Dat is ook niet gek. Astrofotografie is een compleet eigen stroming binnen fotografie waar specifieke kennis en apparatuur je enorm kunnen helpen. Gelukkig is er nu de TinyMOS NANO1

TinyMOS NANO1

Ondanks de grootte van een GoPro, legt de TinyMOS NANO1 nachtelijke sterrenhemel makkelijker vast dan een grote DSLR opstelling. Gezien het formaat is de NANO1 een stuk makkelijker mee te nemen naar plaatsen waar er weinig lichtvervuiling is. Dat betekent: meer sterren op jouw foto’s en video’s!

Met zijn 1/2.3″ sensor heb je een 5,5x cropfactor. Klinkt ingewikkeld, maar het komt er op neer dat je ongeacht welke lens je er ook op zet, er een enorme telescoop van maakt. Met een gepatenteerde ruisreductie en presets gericht op astrofotografie ben je zeker van adembenemende shots, en dat op broekzak formaat.

De TinyMOS NANO1 heeft een mount voor m12 en C-mount lenzen, maar met een adapter kun je zelfs Nikon F-mounts en Canon EF-lenzen mounten.

TinyMOS NANO1, TinyMOS NANO1: een GoPro voor Astrofotografie