Zo haal je alles uit je Samsung-telefoon

CREDITS: Babak Habibi | Unsplash

Een collectors-item van Apple wordt misschien voor 64.000 euro verkocht, maar hun aartsrivalen van Samsung komen de laatste jaren ook met ware pareltjes op de proppen.

Deze tips heb je nodig om je Samsung naar een hoger niveau te tillen

Alleen al sinds het begin van 2023 heeft Samsung ons namelijk heel blij gemaakt met de komst van de Galaxy S23-brigade en nu ook de Samsung Galaxy A54. Het laatstgenoemde paradepaardje lijkt qua design op de S23 en is een tikkie sneller geworden. Als onderdeel van de Samsung-familie doet-ie het niet slecht met 120Hz-ververssnelheid, een 5000 mAh-accu, snelladen met 25 Watt en een hoofdcamera van 50 megapixel. Terwijl de prijs niet over de top is: €489.

Wij zijn in ieder geval fan geworden van deze speeltjes. En daarom willen we dan ook graag het meeste eruit halen. Zodoende hebben wij weer eens vijf handige tips voor jou, zodat jij ook het meeste uit je Samsung kan halen. Wie weet wordt het wel een collectors-item.

, Zo haal je alles uit je <strong>Samsung-telefoon</strong>

Telefoon-app instellen via Windows

Gebruik je een iPhone, gebruik je waarschijnlijk ook een MacBook. Maar gebruik je een Samsung, dan kan je niet anders dan voor een Windows-laptop te kiezen. De compatibiliteit is namelijk next level bij Android en Windows. Met de ‘Your Phone’ desktop app die Windows heeft genieten Samsung-gebruikers van ongelofelijk veel continuïteit met hun computer/laptop. Je kan meerdere Android apps draaien op je laptop via de Your Phone-app, dus deze functie is een absolute must om het meeste uit je Samsung te halen.

Van je verslaving afkomen met Android

Waarschijnlijk open jij na het lezen van dit artikel weer een andere app. TikTok, Insta, YouTube, Facebook. Je noemt het maar op. Het is een keer genoeg joh, ga van dat ding af. Android helpt je daar gelukkig mee, met de mogelijkheid om je schermtijd per app of zelfs je voor complete mobiel te beperken. Ga naar je ‘Digital Wellbeing’-app en ga naar de functie ‘Schermtijd-beheer’, hier kan je dan een maximumtijd instellen voor het gebruiken van je tellie. Wil je nou niet jezelf compleet beperken met het gebruik van je telefoon? No problem, je hebt ook de mogelijkheid om per app een timer in te stellen.

, Zo haal je alles uit je <strong>Samsung-telefoon</strong>

Apps vanaf het web installeren

De continuïteit gaat zelfs zo ver dat je niet eens meer je eigen telefoon in je handen hoeft te hebben om een app op je Samsung te installeren. Open Google Play in je webbrowser en je kan heel gemakkelijk een app of nieuwe game installeren, zo lang je maar ingelogd bent met je Google-account. Heel chill voor wanneer je een vette mobiele game online spot, maar je tel niet in handbereik ligt. Hoewel dat misschien nooit voorkomt met een Samsung als telefoon.

Tijd voor rust

Eerlijk is eerlijk, we hebben onze mobiel tegenwoordig nét iets te lang in onze handen. Logisch ook, ene appje hier, andere appje daar en dan komt er weer een melding van een nieuwe Youtube-video. Zo blijf je bezig. De Bedstijstand die bij de Niet-storen functie zit, is dan ook een ideaal medicijn tegen te korte nachten. Je krijgt geen meldingen en pushberichten, maar ondertussen blijf je gewoon bereikbaar voor je ‘gefavoriete’ contacten. Zo slaap je zonder zorgen. Ook wel nice om te weten, je wakker blijft met deze functie gewoon afgaan.

Elke app een nieuw geluid

En als je dan toch die meldingen gewoon aan hebt staan, is de mogelijkheid om per app een nieuw geluidje in te stellen best een goede optie. Zo weet je direct of het iets is waar je op zit te wachten of niet. Bovendien kan je geluiden die je irritant vindt, direct de deur uitdoen.  Via je settings kan je bij ‘apps en meldingen’ een app selecteren, waarna je een best aardige scala van deuntjes voorgeschoteld krijgt.

, Zo haal je alles uit je <strong>Samsung-telefoon</strong>
Foto: Babak Habibi
Source:
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…