Samsung Galaxy Z Flip 5 breekt alle records

CREDITS: Samsung

In de late 90’s zag je iedereen met een flip phone lopen. Tien jaar later was het alweer gedaan met de pret door de opkomst van de smartphones.

Maar zoals al vaker is gebleken, komt alles weer terug. En dat bewijst de Samsung Galaxy Z Flip 5 ook maar weer.

Nieuwe Flip 5 van Samsung breekt pre-order records

De nieuwe Galaxy Z Flip 5 bewijst dat opvouwbare mobieltjes weer hotter zijn dan ooit. Of ze nu ook langer dan tien jaar in de mode blijven, valt nog te betwijfelen, maar de eerste cijfers zien er in ieder geval uit. Alleen al in Zuid-Korea, de thuisbasis van Samsung, werden namelijk meer dan 1 miljoen pre-orders geplaatst voor de nieuwe Galaxy Z Flip 5 van Samsung. Over de cijfers van de rest van de wereld is nog niet heel veel bekend, al gaf Samsung wel aan dat de Flip 5 toestellen maar liefst 20% van de smartphoneverkopen ter wereld voor hun rekening nemen.

Flip 5, <strong>Samsung Galaxy Z Flip 5</strong> breekt alle records
Foto: Samsung

Winst zit hem niet alleen in pre-orders

In totaal is de nieuwe Flip 5 van Samsung goed voor maar liefst 70% van alle bestellingen die het bedrijf ontvangt. Dat is een stijging van 60% ten opzichte van de oude Flip 4. Dat zijn pas cijfers. De Flip is over het algemeen altijd een populair toestel geweest bij Samsung, maar de populariteit neemt héél rap toe. Of het de traditionele telefoons binnenkort inhaalt, dat laten we maar even in het midden. We hebben onze glazen bol thuisgelaten. Het is in ieder geval duidelijk dat er weer leven in de flip phone markt zit. Zo zien we dat ook andere fabrikanten weer de flip phone-markt induiken: de Google Fold, Motorola Razr Plus en de Oppo Find N2 gaan allemaal de concurrentie met elkaar aan.

Vond je dit artikel interessant? Check hier al onze artikelen over de nieuwste gadgets en tools.

Source:
LEES OOK