Rockstar dropt remasters van good old Vice City & San Andreas

CREDITS: Rockstar

Geruchten over Rockstar-games zijn dagelijkse kost. Je krijgt elke dag te horen dat ‘GTA 6 morgen op de mat kan liggen.’ Nou, al die geruchten mag je linea recta de prullenbak in flikkeren.

Het begint pas écht leuk te worden als Rockstar zelf iets officieel bekendmaakt. En dat is nu het geval: Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition komt eraan. 

Grand Theft Auto: The Trilogy

Big news, dus. De trilogie komt ter ere van het aanstaande 20-jarig jubileum van GTA III. Samen met allemansfavorieten Vice City en San Andreas komt de game naar de huidige generatie platforms. Je kunt binnenkort, later dit jaar, deze klassieke GTA’s spelen op de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, maar bijvoorbeeld ook op de PC en Nintendo Switch.

Rockstar heeft de titels voorzien van een verse upgrade. Er zijn grafische en moderne gameplay verbeteringen voor alle drie de titels met behoud van de klassieke look & feel. 

GTA III

Grand Theft Auto III baande niet alleen een nieuwe weg voor het open-wereldgenre, maar vestigde Grand Theft Auto ook als cultureel fenomeen. De sequels Vice City en San Andreas versterkten dat nóg meer. Nu kun je ze dus weer spelen op je favoriete console. Met alle voordelen van dien: betere kwaliteit, sneller enz. Hopelijk houdt Rocstar woord en krijgen we echte klassieke look and feel terug.

Voor nu blijft het qua informatieverstrekking hier steken. Rockstar heeft niet gezegd hoeveel de game gaat kosten en de harde releasedatum hebben we ook nog te goed.

Grand Theft Auto: The Trilogy, Rockstar dropt remasters van good old Vice City & San Andreas
Foto: Rockstar