Nest Audio: slimme assistent met premium geluidskwaliteit

Huizen worden steeds intelligenter, waardoor wij ons minder druk hoeven te maken om de simpelste dingen. Als je even wat investeert, dan staat je temperatuur altijd precies zoals je het wilt en hoef je geen lampen meer aan- en uit te zetten. Ga je een stapje verder, dan is je was precies op tijd klaar, je oven voorverwarmd en kan je op afstand zien wat er nog in je koelkast ligt. Maar stap één vergt maar heel weinig investering en dat is een digitale assistent in huis nemen. De zojuist gelanceerde Nest Audio is een van de betere opties, omdat er ook nog eens een sterke speaker ingebouwd is.

Nest Audio, smart speaker

, Nest Audio: slimme assistent met premium geluidskwaliteit

De speaker geeft 75% meer volume en een 50% sterker basgeluid dan de originele Google Home. Dit is genoeg om een standaard kamer mee te vullen met een rijk geluid. Our Media EQ past zich automatisch aan de content aan: muziek, radio of Assistant. Daarnaast registreert de smart speaker het achtergrondgeluid, om zo het juist volume van de Assistant in te stellen voor dát specifieke moment.

Connectiviteit

Daarnaast is de speaker natuurlijk te groeperen met andere Nest speakers en zelfs je TV via Chromecast. Via de Assistant ben je connected met alles wat smart is in je huis, van koelkast tot LED-lamp. Maar ook je telefoons, laptop en tablet. Maar vanzelfsprekend ook met andere Nest-producten, zoals de Nest Thermostat en je beveiligingscamera’s.

Oké, tot zover het marketing-praatje. Hoe werkt het in de praktijk? Hij staat nu al even op ons kantoor en we moeten zeggen, het is mega handig! Zonder op te hoeven staan regel je verschillende licht-scenes, in samenwerking met je Philips Hue-lampen. Willen we weten of de vergaderruimte is ingepland, dan kunnen we dat vragen – hoewel je toch achter laptop zit en het antwoord twee klikken verwijderd is, is het gewoon leuk. En ook als iemand wéér September van Earth Wind & Fire zat is, wordt Google ingeschakeld om wat anders af te spelen.

, Nest Audio: slimme assistent met premium geluidskwaliteit

Geluidskwaliteit Nest Audio

Ook de geluidskwaliteit is echt heel nice. Maar om eerlijk te zijn balen we wel een beetje dat de Nest Audio niet makkelijk te koppelen is aan onze niet-smart speakers. Wellicht ouderwets, maar deze geven een écht goede geluidservaring. Hier kan één kleine speaker nooit tegenop. En dat is ook niet het doel van de Nest Audio. Het doel is connectiviteit met een premium geluidservaring voor thuis. En één zo’n speaker is genoeg voor de gemiddelde kamer, kunnen we je vertellen!

Nest Audio apps

Heel easy, switch je tussen YouTube Music, Spotify, TuneIn, je Chromecast of de Assistant. Je ontdekt zelfs weer nieuwe muziek door te vragen “Hey Google, reccomend some music.” Heb je een Spotify Premium abonnement, dan zoekt hij precies die muziek die bij jou en jouw mood past op dat moment. Daar kan onze ouderwetse speakerset op kantoor een puntje aan zuigen!

, Nest Audio: slimme assistent met premium geluidskwaliteit

Oké, maar hoe zit dat dan? Een microfoon in je huis zetten? Is dat wel zo’n goed idee? Heel eerlijk: wij waren ook huiverig. Dus begrijpelijk dat je daar wat moeite mee hebt. Maar Google zegt dat de Nest Audio ontworpen is om je privacy te respecteren. Je kan heel simpel de mic uitzetten met een knopje aan de zijkant, maar goed. Dan is het idee van een digitale assistent die áltijd voor je klaar staat ook een beetje weg. En daarnaast is het heel simpel om je historie te checken via Google Assistent, om controle te hebben over je eigen data en naar wens te wissen. Hier legt Google uit wat ze doen om jouw privacy te waarborgen.

Duurzaamheid

Nóg iets waarop ze punten scoren is duurzaamheid. Het volledige product is voor 70% procent uit gerecycled materiaal gemaakt en is maar in twee kleuren beschikbaar: Chalk en Charcoal. Dit levert ook de – vonden wij – verbazend lage prijs op van €99,99!

, Nest Audio: slimme assistent met premium geluidskwaliteit

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Google.