LEGO-fan brengt iconische Orient Express als set uit

LEGO. Voor velen altijd goed. Treinreizen. Voor velen altijd goed. En wat doe je dan? Dan laat je de twee dingen samenkomen. Gemaakt door een LEGO-fan, natuurlijk. Maak kennis met de LEGO® Ideas Orient Express van Thomas Lajon.

LEGO® Ideas Orient Express

De recreatie van de legendarische Orient Express, een van ’s werelds meest luxueuze en legendarische vormen van reizen, is een verjaardagscadeau voor zijn 140e levensjaar. Hij is gemaakt door de 27-jarige Parijse LEGO-fan  Thomas Lajon. De hele set is gebaseerd op de eerste internationale luxe trein ter wereld die duizenden passagiers van 1883 tot 1977 naar Istanbul bracht.

, LEGO-fan brengt <strong>iconische Orient Express</strong> als set uit
Foto: LEGO

LEGO Ideas

Via het LEGO Ideas programma haalde hij ruim 10.000 stemmen binnen en daardoor werd zijn werk geselecteerd. Met 2540 steentjes, gedetailleerde kenmerken (zoals versieringen van de oorspronkelijke bestemmingen) en de belangrijke onderdelen van de trein is het een waar meesterstuk. In de set vind je de locomotief, tender, eet- en slaapwagons en natuurlijk LEGO-minifiguren als de de conducteur, een chef-kok, personeel én passagiers.

Ontwerper aan het woord

De door locomotieven én LEGO gefascineerde Fransman vertelt waarom hij voor de Orient Express als ontwerp ging.’Sinds mijn jeugd heb ik een grote fascinatie gehad voor locomotieven, zeilschepen en oceaanstomers. Als kind verzamelde ik alles wat daarmee te maken had. Enkele jaren later moedigde mijn vriendin me aan om weer met LEGO aan de slag te gaan. Omdat ze wist hoeveel ik van treinen hield, stimuleerde ze me om er zelf een te bouwen. Natuurlijk koos ik ervoor om de Orient Express na te maken, een weelderige Franse trein die een centrale rol speelt in talloze verhalen.’

Vanaf vandaag is de LEGO® Ideas Orient Express verkrijgbaar. Kostenplaatje? €299,99. 

LEES OOK
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…