LEGO presenteert: de Dodge Charger van Dom Toretto

CREDITS: LEGO | LEGO Technic

Heren opgelet, het is weer tijd om je innerlijke kind naar boven te halen en de LEGO blokjes er bij te pakken. LEGO Technic, het submerk van het bekende speelgoedmerk, heeft wederom een iconisch filmvoertuig toegevoegd aan hun collectie. Het gaat om Dom Toretto’s Dodge Charger uit de Fast & Furious films.

LEGO presenteert: de Dom Toretto’s Dodge Charger

Dit is niet de eerste keer dat LEGO Technic een legendarische auto van blokjes op de markt brengt. In de loop der jaren heeft het merk de James Bond’s Aston Martin DB5 en de Bugatti’s Chiron ook al eens gereleased.

LEGO Dodge Charger, LEGO presenteert: de Dodge Charger van Dom Toretto
Foto: LEGO

LEGO & Furious

Voor degene die even niet meer weten wie Dom Toretto was: hij was een van de main characters in de Fast & Furious films. Hij werd gespeeld door de acteur Vin Diesel. De opgevoerde Amerikaanse Dodge Charger uit de jaren 70 was zijn signature car in de populaire filmserie.

1077 stukjes later

De replica die LEGO Technic ervan gemaakt heeft, is sterk verkleind. Desalniettemin zijn alle details tot op het puntje uitgewerkt. Met 1077 stukjes zet je deze replica in elkaar. Daarbij zit er een werkend veersysteem, bewegende motorzuigers, functionele besturing en de kenmerkende luchtblazen bovenop de motor bij.

De auto kan zelfs een wheely doen dankzij een ingebouwde standaard aan de onderkant. Wanneer je de motorklap opent onthult het een modelversie van de iconische V8-motor.

Hoe cool is dat? Als kers op de taart zitten er zelfs nitroflessen in de kofferbak om Dom’s snelle achtervolgingen tot leven te brengen. Wanneer je dit praaltje in elkaar hebt gezet kun je dus de iconische scenes uit Fast & Furious zelf tot in de puntjes naspelen.

LEGO Dodge Charger, LEGO presenteert: de Dodge Charger van Dom Toretto
Foto: LEGO

In the meantime

Dit iconische bouwpakket kun je voor $100,- pre orderen en zal op 27 april 2020 worden verzonden. Nog even geduld dus. Om alvast in de stemming te komen kun je tot die tijd alle Fast & Furious films bingen. Zo ben je helemaal ready wanneer je pakketje verschijnt.

LEGO Dodge Charger, LEGO presenteert: de Dodge Charger van Dom Toretto  LEGO Dodge Charger, LEGO presenteert: de Dodge Charger van Dom Toretto

LEGO Dodge Charger, LEGO presenteert: de Dodge Charger van Dom Toretto

LEGO Dodge Charger, LEGO presenteert: de Dodge Charger van Dom Toretto
Foto: LEGO
LEES OOK
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…