Je kunt nu jacuzzi-varen in Rotterdam

Een dagje met de heren kan je nu compleet anders gaan invullen dan gebruikelijk. Terwijl de rest in de kou staat of juist wegsmelt op het terras, kan jij namelijk met je vrienden plaats nemen in ’s werelds eerste houtgestookte HotTug. De HotTug kan gebruikt worden om zelf te varen of om gesleept te worden op het water. Een vaarbewijs zeer zeker niet nodig, de uitleg duurt slechts een paar minuten.

Koud bier drinken in een Jacuzzi op het water

De HotTugs worden verhuurd bij Vessel 11, een bar en restaurant aan de Wijnhaven in Rotterdam. Eigen drank meenemen is niet toegestaan, maar bij Vessel kan je de biertjes koud bestellen. Zorg dat je niet de BOB bent tijdens dit uitje, want de captain mag niet drinken. Wil je voorkomen dat iemand for the team zijn biertjes moet opofferen? Geen enkel probleem, je kan namelijk een betaalde kapitein meenemen op avontuur. Er kan maar liefst met acht personen gevaren worden, dus tijd om de boel bij elkaar te trommelen voor wat relaxte waterpret!

De varende jacuzzi’s kunnen tot 38 graden verwarmd worden door een op hout gestookt kacheltje. Bedenker van de HotTugs is De Bruijn, een kunstenaar en schipperszoon. “Op een winterse dag had ik behoefte om een warm bad te nemen op mijn schip. Op het dek was er geen ruimte, dus ik maakte er zelf een!”

Andere steden

Ook in Amsterdam waren de varende badkuipen enige tijd geleden op het water te vinden, totdat de gemeente ze verbood. Volgens hen past dit niet in een monumentale stad, net als bierfietsen. Dus in Nederland moet je tóch in de Maasstad zijn.

Ondanks dat de HotTugs oorspronkelijk een Nederlands concept zijn, kun je ook al in het buitenland genieten van wat bubbels in drijvend bubbelbad. Plan een reisje naar Helsinki (header image), Londen of Zürich en de HotTugs staan ook daar voor je paraat.

, Je kunt nu jacuzzi-varen in Rotterdam

, Je kunt nu jacuzzi-varen in Rotterdam

, Je kunt nu jacuzzi-varen in Rotterdam

, Je kunt nu jacuzzi-varen in Rotterdam

LEES OOK
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…