Dubbeltest: JBL Tour Pro 2 draadloze oordopjes & JBL Tour One M2 koptelefoon

JBL lanceerde onlangs twee nieuwe flagships, als het gaat om personal audio experience. Een volledig nieuwe set in ears met veel nieuwe slimme eigenschappen (zoals een touchscreen op de oplaadcase) en, naar eigen zeggen, de beste koptelefoon die JBL ooit geleverd heeft.

We hebben ze beide voor je getest, dus je kan hier lezen of we ons aansluiten bij deze statements. Ladies & gentlemen, de JBL Tour Pro 2 True Wireless én de JBL Tour One M2:

JBL Tour Pro 2 True Wireless

Wat direct opvalt dat de oortjes prachtig ontworpen zijn. Ze hebben een premium uitstraling en ogen subtiel. Ook de case ziet er mooi afgewerkt uit en heeft een speciale feature. De in ears komen namelijk met een heuse smart case. JBL is namelijk het eerste merk dat een touch screen heeft toegevoegd aan de oplaadcase van je draadloze oordopjes. Op het scherm kan je, zoals je kan verwachten, je muziek bedienen, maar heeft daarnaast nog talloze andere functionaliteiten. Je kan een timer instellen, je inkomende meldingen en berichten lezen en bijvoorbeeld de instellingen van je oortjes aanpassen, op het gebied van noise cancelling en de EQ. Plus: je kan het scherm ook nog personaliseren met een foto.

Over het algemeen een handige feature, maar wat ons betreft een beetje dubbelop. We vinden het tof dat JBL de markt disrubt, door met iets volledig nieuws te komen. Alleen je zal nog altijd je telefoon in de buurt moeten hebben, waarop je al deze functies ook hebt. Daarnaast kan je de meeste opdrachten ook via de knoppen op de oortjes zelf doorgeven.

De meldingen hebben we direct uitgezet, want we zijn ervan overtuigd dat het niet goed is voor een mens om op nóg meer apparaten gestoord te worden. Wél zijn we erg enthousiast over de Find my Headphones functie in het touch screen zit ingebouwd én het feit dat je op elk moment het batterijniveau van zowel beide oortjes als de case kan aflezen. Hierdoor kom je toch wat minder snel met lege headphones te zitten.

, Dubbeltest: JBL Tour Pro 2 draadloze oordopjes & JBL Tour One M2 koptelefoon

Wie weet dat de functionaliteit van het scherm in de toekomst nog wat wordt uitgebreid. Maar tot die tijd zien we er absoluut een voordeel in dat je je telefoon wat minder ‘nodig’ hebt. Zo heb je toch de kans om een social media loop hole te ontlopen, wanneer je alleen maar een andere Spotify-lijst op wilde zetten.

Maar het belangrijkste als je een koptelefoon koopt is toch wel de geluidskwaliteit. En die is ‘des JBL’s’, heel goed en een lichte voorkeur voor de lage bastonen. Het mooie is alleen dat je dit volledig kan personaliseren. En daar gaat JBL met deze nieuwe producten in combinatie met de app, heel erg ver in. We komen hier later op terug!

Ook het comfort van de Tour Pro 2 True Wireless is erg hoog. Via de app controleer je de pasvorm en daarmee ook direct de ultieme geluids-ervaring. Je kan uren lang naar muziek luisteren, zonder dat ze beginnen te irriteren. Ook tijdens het sporten. Ben je geen fan van de playlist in jouw sportschool? Vlam True Adaptive ANC aan en we beloven dat je oortjes je work-out langer volhouden dan jij. Volledig opgeladen gaan ze namelijk 8 uur mee en zelfs 32 uur als je de case meerekent. Na een kwartiertje in de case kan je namelijk weer 4 uur vooruit!

De JBL Tour PRO 2 komen naar je oren in de kleuren zwart of champagne en voor €249,99.

, Dubbeltest: JBL Tour Pro 2 draadloze oordopjes & JBL Tour One M2 koptelefoon

JBL Tour One M2

Dacht je dat we fan waren van de Tour Pro 2? Meet de de Tour One M2. We gaan je eerlijk zeggen: er is geen twijfel over mogelijk hoe mooi het ontwerp van deze over ear headphones is. Haal je ‘m uit de doos, dan voelt hij licht aan. Het voelt niet robuust en dat is in eerste instantie wel wennen. Maar als je ‘m wat langer draagt, dan begrijp je het voordeel hiervan. Maar niet alleen door het lichtgewicht is deze koptelefoon uiterst comfortabel. De pasvorm, de zeer zachte kussentjes en de druk op je oren (ook als je een bril draagt) is perfect afgesteld. Uren luisterplezier dus!

Ook over de geluidskwaliteit zijn we meer dan dik tevreden. We durven zelfs te zeggen dat we erg verrast zijn! De JBL Tour One M2 blijkt een high tech krachtpatser te zijn en kan zich meten met de grote jongens. Daar is onder andere True Adaptive ANC-technologie verantwoordelijk voor, die zich automatisch en realtime aan iedere omgeving aanpast. Via de JBL app stel je voorkeuren in die verder gaan dan wat EQ-presetjes. Sterker nog: er zit een build-in equalizer in de app en je kan via Personi-Fi een hoortest doen, waardoor je een persoonlijk geluidsprofiel krijgt. De headphones klinken direct een stuk helderder. Dit kan overigens ook met de in ears, maar komt bij de Tour One M2 helemaal goed tot z’n recht. Wat ons betreft is dit een dik pluspunt!

, Dubbeltest: JBL Tour Pro 2 draadloze oordopjes & JBL Tour One M2 koptelefoon

De bediening van de koptelefoon is, zoals we gewend zijn van JBL, intuïtief, via zowel de app als het apparaat zelf. Eén nadeel: als je de Tour One vast pakt en/of van je hoofd haalt druk je nogal snel onbedoeld de tip pad, waarmee je muziek stopt of juist start. Dit loopt soms wat door elkaar heen, helemaal als je auto pause/play hebt ingesteld.

Daarentegen gaat het switchen tussen apparaten supersoepel. Je kan met meerdere devices gekoppeld zijn en binnen een fractie van een seconde switcht de Tour One, afhankelijk van waar er geluid wordt afgespeeld.

De accu van de koptelefoon gaat ook aardig lang mee. Met ANC uit – wat dus niet vaak gebeurd – dik 50 uur. Dat is meer dan een werkweek (meestal)! Met ANC aan gaat hij 25 uur mee. Dat is een vlucht naar Australië inclusief overstap!

Ook de JBL Tour ONE M2 is op de markt in de kleuren zwart en champagne, en kost je €297,99.

, Dubbeltest: JBL Tour Pro 2 draadloze oordopjes & JBL Tour One M2 koptelefoon

JBL Headphones App

De app van JBL is intuïtief, ziet er clean uit en heeft daarnaast écht meerwaarde. Iets dat je niet over alle bijgeleverde apps van koptelefoons en speakers kan zeggen. Bovenop de eerder genoemde functies, heeft de app nog drie noemenswaardige functies die op met beide koptelefoons te gebruiken is.

Spatial sound is een functie die je 360-graden Dolby Atmos-achtig gevoel geeft. In plaats van dat wat je hoort direct voor je gebeurd, heb je nu het gevoel dat je zelf het middelpunt bent. Apple biedt hun eigen versie hiervan bijvoorbeeld ook al aan via Apple Music. Persoonlijk zijn wij vooral fan van deze functie bij het kijken naar een film of tijdens het gamen.

SmartTalk detecteert of je praat of niet. Hij schakelt onmiddelijk de ANC uit en stopt de muziek. Na een zelf te bepalen aantal seconde nadat je stopt met praten, gaat de muziek weer verder. Of video. Heel handig, maar in de praktijk kwamen we er vooral achter hoeveel onnodige geluidjes je op een dag maakt. Want bij elk kreuntje, een hoest of snifje gaat de muziek al uit. Best een beetje confronterend…

SilentNow is een functie waar we groot fan van zijn. Met een druk op de knop gaat de ANC aan, maar blijft het apparaat uit staan. Je krijgt dus geen meldingen of andere afleidingen door je koptelefoon te horen en bent alleen in je eigen bubbel. Beter nog: via de JBL app kan je een timer instellen voor de muziek, die gevolgd wordt met een periode SilentNow. Lekker voor als je probeert te slapen als je buurman een afterparty heeft.

, Dubbeltest: JBL Tour Pro 2 draadloze oordopjes & JBL Tour One M2 koptelefoon

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met JBL.
LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…