DJI lanceert ultrascherpe en behendige Air 2S drone

CREDITS: DJI

Drones zijn essentieel voor het maken van de meest brute beelden. Ze komen op plekken en schieten vanuit hoeken waar een normale camera niet kan komen. Het levert prachtige perspectieven, en handig als je even wilt checken wat de buren gaan eten. Dat de kwaliteit van de drones tegenwoordig vooruit gaat is duidelijk. DJI doet er nog een schepje bovenop en lanceert de nóg betere Air 2S drone. Dat maakt het gluren bij de buren nog scherper. Wel even toestemming vragen hè.

DJI lanceert ultrascherpe en behendige Air 2S drone

DJI is al een tijdje in de running. Ze zijn marktleider in civiele drones en cameratechnologie. Het is dan ook geen verrassing dat deze nieuwe Air 2S next level is. Met deze drone wordt het schieten van de vetste shots nog makkelijker én scherper.

Ultrascherp

Vlijm, maar dan ook echt vlijmscherpe foto’s. Zo scherp dat het nog maar de vraag is of je telefoon en computer deze hoge kwaliteit aankunnen. De foto’s worden gemaakt in 20 megapixels en de video’s van 5.4K bij 30 frames per seconden. Als je het beeld iets soepeler wil laten verlopen kun je de frames per seconde omhoog krikken naar 60. Je kwaliteit daalt dan wel naar 4K, maar dat is alsnog ultrascherp. De mogelijkheden voor het schieten van beelden zijn ongekend. Van boomerang filmpjes tot aan panoramafoto’s tot aan een Hyperlapse, de DJI Air 2S heeft het allemaal. Zonder problemen kun je op je gemak kijken wat de hele buurt aan het eten is.

DJI Air 2S
Foto: DJI

Besturing

De besturing van deze camera met vleugels biedt zogezegd extra gemak. Maar met zo’n controller in je zweterige handjes lijkt het soms toch hogere wiskunde. Toch is er geprobeerd om het besturen dummyproof te maken door te upgraden naar vier sensoren om obstakels te detecteren. Daarnaast kun je gebruik kan maken van het Advanced Pilot Assistance System waardoor de drone zich autonoom om objecten heen beweegt, mocht je iets over hoofd hebben gezien. Iedereen die met een drone heeft gevlogen herinnert zich het gevoel van de eerste keer. Door een ongeëvenaarde mix van vluchtbeleving en beeldkwaliteit, wordt dit gevoel herbeleefd met de DJI Air 2S.” zegt de creative director. Dat belooft wat.

De drone is in de lucht te houden voor maximaal een half uur. In deze tijd kun je tot wel twaalf kilometer vliegen met dit monster. Geen stress, met de Return-To-Home functie vliegt deze drone zelfstandig naar de beginplek als het contact met de bestuurder verbroken is of de batterij het begeeft.

Prijs

Je kunt deze eye in the sky oppikken voor een kleine duizend piek. Je beschikt dan over de standaardbenodigdheden zoals de drone, controller, batterij, kabels en onderdelen om te vliegen. Je kan er ook een schepje bovenop doen er nog zo’n €300,- bijleggen. Dan ben je in bezit van het Fly More pakket met twee extra batterijen, ND-filters, een oplaad hub en schoudertas.

Foto: DJI

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…