’s Werelds 5 Beste Sigaren

CREDITS: https://unsplash.com/@silverb

‘A good moment, requires a good cigar’, dat heeft vast ooit iemand gezegd. Als jij goede momenten in het vooruitzicht hebt, dan kun je maar het best zo snel mogelijk een van de volgende sigaren aanschaffen.

5. Padron 1964 Anniversary Series

Als je deze kneiter van een sigaar rookt proef je een mix van koffiebonen, coca, aarde en hazelnoot. Deze smaken zorgen voor een onvergetelijke rookervaring. Deze typische Cubaanse sigaar heeft vier jaar liggen drogen voordat jij ‘m tussen je tanden kan sluiten.

4. Java, by Drew Estate

Java sigaren zijn ontzettend uniek, niet alleen door de vorm, maar ook omdat ze gemaakt worden door twee van de hardst werkende sigaarmakers ter wereld. Als je deze unieke sjef aansteekt, proef je, naast mokka, de liefde en vakmanschap die de makers er in hebben gestopt.

3. Bolivar Royal Corona

De spicy en houtachtige smaak van de Bolivar Royal Corona komt meteen op je af, zodra je ‘m opsteekt. Smoother krijg je een sigaar niet!

2. Fuente Fuente Opus X Lost City

https://www.instagram.com/p/BpAknD4nMfs/

De Opus X is een van de meest zeldzame en meest gezochte sigaren ter wereld. De sigaar is gemaakt van heel schaarse tabak, dat alleen maar groeit in Chateau de la Fuente en moet vijf jaar gedroogd worden, voordat hij in productie gaat. Mocht je ‘m te pakken zien te krijgen, dan proef je een dikke, creme-achtige smaak met een robuust randje.

1. Cohiba Esplendidos

De Esplendidos is de vader van de Cohibas, een van de bekendste sigarenmerken uit Cuba. Tot aan 1982 werden de sigaren alleen maar cadeau gegeven in de diplomatieke wereld, maar daarna zijn ze ook te krijgen voor mensen met veel geld. De smaak, de spice haalt het best naar boven van al het eten op aarde. Volgens kenners is dat echt niet voor te stellen. Maar als je een beginner bent moet je opletten hoor, want er gaan veel imitaties in de rondte! Beste sigaar ter wereld, klaar.

Wat zijn de beste sigaren?

Dus in het kort, de beste sigaren van de wereld zijn:

  1. Cohiba Esplendidos
  2. Fuente Opus X Lost City
  3. Bolivar Royal Corona
  4. Javam by Drew Estate
  5. Padron 1964 Anniversery Series