Vans en National Geographic droppen unieke streetwear-collectie

Vans en National Geographic lanceren samen een schoenen- en kledingcollectie om het 130-jarige bestaan van National Geographic te vieren. Het Amerikaanse televisienetwerk is opgericht in 1888 als een genootschap voor de vergroting en verspreiding van geografische kennis.

Om dit te vieren hebben ze samen met Vans een collectie uitgebracht die bestaat uit een mix van iconische Vans-modellen. Alle modellen hebben prints geïnspireerd op dieren en de magische wereld van de natuur.

Vans en National Geographic lanceren een collectie om 130 jaar ontdekking te vieren

In de collectie vind je zes verschillende sneakers van Vans. Zo heb je de Era-schoenen, de Slip-on schoenen, SK8-HI schoenen, Old skool-schoenen en de Authentic schoenen. Ieder model heeft zijn eigen unieke print gekregen geïnspireerd op de 130 jaar aan ontdekking van National Geographic.

Zo is het SK8-HI model volledig zwart met het witte logo van National Geographic aan de achterkant. En heeft de Slip-on een print van de ijskappen in Groenland en Antartica. Al de afbeeldingen die op de schoenen zijn gedrukt zijn door National Geographic zelf gemaakt, wat het nog epischer maakt.

Meer dan alleen sneakers

Naast een aantal vette sneakers hebben ze ook nog een verschillende kledingstukken. Zo brengen de twee iconische merken ook een Anorak uit, twee T-shirts met korte mouwen, één T-shirt met lange mouwen, een pet en een rugzak. Op al deze items staat een wereldbol dat symbool staat voor de lange ontdekkingsreis boordevol onderzoek, verrassingen, educatie en tradities.

Customize je eigen sneakers

Wanneer je ervoor kiest om een model te customizen kan je kiezen uit twaalf verschillende prints. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om met vissen, paarden, pinguïns of zebra’s op je schoenen rond te lopen. Wanneer je een print hebt gekozen krijg je eerst een korte uitleg over het motief om zo iets meer te leren over bijvoorbeeld het dier dat om je schoenen komt te staat.

De prijzen van de collectie liggen tussen de €40 en de €115, en zijn verkrijgbaar op de website en in enkele geselecteerde winkels.

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…