Chelsea boots: waarom elke man ze moet hebben

Welke schoenen kun je onder een spijkerbroek, pantalon of cargo pants dragen? Je mag de vraag zelf inkoppen… Chelsea boots komen gewoon áltijd van pas. Er zijn zó veel verschillende varianten, waardoor je bij elke outfit deze schoenen kunt rocken. Helemaal handig als je geen volle schoenenkast wil, of gewoon niet weet welke schoenen matchen bij je outfit. Deze schoenen lossen dit probleem op.

Chelsea boots: waarom elke man ze moet hebben

Deze schoenen zijn tijdloos. Al jarenlang kun je met deze sloffen de show stelen op de meest casual gelegenheden. De Chelsea boots hebben een iconische uitstraling. Geen veters, maar elastiek aan beide kanten en een klein hakje. De schoenen bieden ook nog eens extra gemak. Je schiet deze namelijk zo aan én loopt er toch strak bij. Een must have dus.

Geschiedenis

Chelsea boots gaan al eeuwen mee. In 1840 was de eerste hype rond deze schoen, al noemde ze dat toen vast niet zo. Daarvoor werd de schoen meer gedragen tijdens het paardrijden of wandelen. De echte doorstart werd gemaakt in de jaren ’50. De Beatles en The Rolling Stones zorgden voor deze comeback. De schoen is genaamd naar de bruisende wijk, Chelsea. Daar werd de schoen veel gedragen door kunstenaren en andere artistiekelingen. Sindsdien is het de hele wereld over gegaan en niet meer weg te denken uit de modewereld.

Altijd en overal

Deze veterloze schoenen kunnen een stijlvolle touch geven aan je basic outfit. Als je graag een toffe indruk wil maken kun je gaan voor de leren variant. Als je wat meer classy wil overkomen is de suéde variant een aanrader. Na je date met je meisje nog even de stad in met je maten is dus geen probleem. Deze schoen zorgen voor de juiste look. De Chelsea boots kunnen dus eigenlijk altijd en bij elke outfit gedragen worden.

Favorieten

Dat deze stijlvolle stappers niet te missen zijn is duidelijk geworden. Daarom zie je hieronder een aantal strakke voorbeelden staan waar je uitstekend mee voor de dag kunt komen én goed te combineren zijn met meerdere outfits. Check it out:

LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Pusha T schuift aan de tafel van Louis Vuitton
Pharrell heeft als creatief directeur van Louis Vuitton ondertussen zijn hele entourage meegenomen naar het iconische modehuis. In zijn eerste campagne schitterde Rihanna in de spotlights, Jay-Z…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…