Drie zomerse biercocktails om makkelijk zelf te maken

Cocktails en zomer: een gouden combinatie. Bier en zomer: misschien nog wel een betere combi. Maar stel je nou eens voor als we de boel mixen. Biercocktails, ofwel hoptails, zijn hét drankje van het moment en daarnaast een stuk toegankelijker dan de meeste cocktails, voor bierliefhebbers althans. En dat ben jij, anders had je niet geklikt.

Speciaal om deze gruwelijke zomer te vieren hebben we drie recepten samengesteld van heerlijke biercocktails.

De beste biercocktails

Captain Weizen

, Drie zomerse biercocktails om makkelijk zelf te maken

Weizen, heel lekker. Ginger beer, geen cocktail met ginger beer is vies. De perfecte basis. Een donkere rum, zoals Captain Morgan is de logische volgende stap. Vul dit aan met citroensap, steranijs en een sinaasappel als garnering, allen voor de frisheid, en je hebt de perfecte zomerse biercocktail!

Ingrediënten:
30 ml Donkere rum
15 ml Citroensap
100 ml Weizen
100 ml Ginger beer
1 Steranijs
1 Schijfje sinaasappel (+ 1 voor de garnering)

Americano IPA

, Drie zomerse biercocktails om makkelijk zelf te maken

Echte bier-, en met name IPA-liefhebbers houden van bitter. Dan is de Americano IPA hoptail sowieso iets voor jou. Maar om het net wat bitterder te maken wordt er nog Campari en grapefruit toegevoegd. Als je voor een frisse IPA gaat, zoals een Frontaal Bulldog, Galaxy Summer van Brouwerij ’t IJ of Life’s A Beach van Jopen, dan heb je in combi met de smaak die grapefruit afgeeft toch nog dat zomerse idee.

Ingrediënten:
15 ml Martini
15 ml Campari
150 ml Frisse IPA
1 Schijfje Grapefruit (+1 voor de garnering)
IJsblokjes

Raspberry beer mojito

, Drie zomerse biercocktails om makkelijk zelf te maken
Raspberry Mojito Lemonade with lime and fresh mint in glass on wooden background. Summer refreshing cocktail.

Een stukkie zoeter, dus heerlijk om je terrasdag mee te beginnen. De gewone mojito is te standaard voor woorden, maar dit ding is next level. Roer een donkere rum, een frambozenbiertje en ijs door elkaar heen. Vul dit aan met verse munt (even tussen je handen leggen en er op slaan, om de oliën vrij te laten komen), heel veel limoen en wat framboosjes. Klinkt vrouwelijk, is het misschien ook. Maar een échte man heeft daar schijt, want dit is gewoon mega lekker.

Ingrediënten:
– 40 ml Donkere rum
– 200 ml Frambozenbier
– 1 Limoen (in partjes)
– 3 Frambozen
– Verse munt

Variatie: kies voor mango in plaats van framboos!