Whiskey-set met 30 jaar oude whiskey en Faberge Egg kost je $2 miljoen

CREDITS: Fabergé | The Emerald Isle Collection

Whiskey is een must in het leven van een echte gentlemen. Je ziet grote namen in films en series genieten van hun geliefde drankje. Denk maar aan Harvey Specter in Suits, James Bond in Skyfall en natuurlijk Cillian Murphy in Peaky Blinders. Alleen al het idee van dit ultieme drankje nuttigen uit een kristallen glas, zal je een ‘million dollars feeling’ geven. En The Craft Irish Whiskey nam dit wel heel letterlijk.

De ultieme set voor echte whiskey-lovers

Craft heeft de handen ineengeslagen met de bekende juweliers van Fabergé voor een over-the-top whiskey set genaamd Emerald Isle Collection. De set bevat twee flessen ultra-zeldzame whiskey’s van 30 jaar jaar oud. Interesse? $2 miljoen, alsjeblieft.

Whiskey-3
Foto: Fabergé

Wat zit er in de whiskey-set?

Voor $2 miljoen mag je veel verwachten. De volgende dingen krijg je: de zeldzame whiskey is een drievoudig gedestilleerde Ierse whiskey, vergezeld met een Fabergé Celtic Egg en een op maat gemaakt automatisch uurwerk. Het horloge heeft een unieke wijzerplaat, die geïnspireerd is door het landschap van de ‘Seven Wonder of Ireland’. De kristallen achterkant van het horloge is gewijd aan The Craft Irish Whiskey en is voorzien van hun logo. Ben je sowieso een echte liefhebber van Ierse whiskey? Dan zal dit artikel je mannenhart strelen.

Om de set compleet te maken krijg je een klassieke bewaarkist met twee unieke Cohiba Siglo VI Grand Reserva-sigaren. En natuurlijk een vergulde sigarenknipper, waterpipet, pure obsidiaan whiskystenen en een heupfles met een sample van de Emerald Whiskey. Als laatste zal je een karaf gevuld met Iers bronwater vinden. Dit bronwater is gemaakt in dezelfde regio als de whiskey.

Is dat alles? Nee, deze gruwelijke set is tot de puntjes uitgewerkt. Zo is de handgemaakte fles versiert met smaragden. Daarnaast bevat de fles een zeldzame whiskey die is gerijpt in een liter first fill. Het vat waarop de whisky heeft gerijpt is dus voor het eerst gebruikt. Daarna is de whiskey gegoten in een Amerikaans eikenhouten-bourbonvat.

Whiskey-2
Foto: Fabergé

Fabergé Egg

Elk Fabergé Celtic Egg is gemaakt door de vierde generatie Fabergé Workmaster Dr. Marcus Mohr. De sierlijke eggs zijn van 18k goud gemaakt met een diamanten Keltische knoop. Daarnaast zijn ze versiert met verschillende edelstenen aan de buitenkant. Elk vertegenwoordigen de ‘Zeven wonderen van Ierland’. Bovendien heeft elke egg pastelgroene, witte en gouden accenten om de Ierse vlag te symboliseren. Er schuilt een verrassing in elke egg, in de vorm van een ruwe ongeslepen Zambiaanse smaragd. Uiteindelijk kan je de steen om laten zetten in een sieraad voor je meisje.

Doe eens gek

Ben je niet vies van het gezegde ‘Geld moet rollen’? En ben jij hét voorbeeld van een ultieme levensgenieter? Of wil je simpelweg pronken? Dan kan je deze parel van twee miljoen dollar jou wel bekoren. Je moet er wel snel bij zijn, want er zijn maar zeven sets op de wereld.

Het is dokken, maar dan heb je wel de bruutste whiskey-set ooit gemaakt. En niet heel onbelangrijk: de hele opbrengst gaat naar het goede doel. 50% gaat naar Correa Family Foundation en de andere helft mag jij aan een goed doel naar keuze schenken.

Whiskey-header
Foto: Fabergé