De beste vegarestaurants in Den Haag | Vega-Tables #14

Tijden veranderen. Uit eten met een biefstuk van 250 gram op je bord is niet meer vanzelfsprekend. Of de steak moet geprint zijn…  Nee, goede vegarestaurants zijn nu aan zet en de keuze wordt elke week ruimer. Daarom lichten we elke week de beste vegetarische restaurants van een stad uit. Deze week op het menu: MANIFY’s keuzes voor een vegetarisch restaurant in Den Haag. Bon Appétit!

Vegetarisch restaurant Den Haag: de beste keuzes op rij

Al die ministers en andere hoge piefen roepen niet voor niets dat de mens aan de aarde moet denken. Bij een duurzame levensstijl hoort dan ook het stukje vlees of vis wat vaker te laten staan. Gelukkig mogen Rutte & Co het goede voorbeeld geven. Den Haag barst van de vegetarische restaurants om je buikje rond te krijgen. Tijd om de favorieten vega tentjes uit het politieke – culinaire – Den Haag in het zonnetje te zetten.

We zetten ze hier alvast voor je op rij, om daarna haarfijn uit te lichten waarom ze tot beste vegetarische restaurants van Den Haag behoren:

  • FOAM
  • Vegane Glorie
  • Veggies on Fire
  • Symbiose

FOAM

Goed eten in overvloed bij FOAM. Bij deze ontbijt- en lunchroom is het inderdaad aan de orde om het schuim langs je mond weg te vegen. Naast de catering, kookstudio en workshops is het geen enkele ramp een hapje te doen bij deze gezellig tent. Dankzij onder andere de FOAM Bowl, Mexicaanse zoete aardappel, crispy tostada of grilled sandwich is dit vegetarische restaurant  een verantwoorde keuze. Ingrediënten als gefermenteerde cashew, gekarameliseerde sjalot, mesclun, Braziliaanse barbacoa of tempeh bacon klinken in ieder geval niet als de dagelijkse kost.

FOAM | Frederikstraat 44 | Den Haag

Vegane Glorie

Plantaardig en gezond de maag vullen is nooit een overbodige luxe. In het kleine schattige plekkie van Vegane Glorie weten ze dat maar al te goed. Hier heb je áltijd goede desserts, maar het draait om main dishes als hot pink pasta, paddenstoelen paté, curry, tajine of pita ostra. Klinkt goed!

Vegane Glorie | Douzastraat 1  | Den Haag

Veggies on fire

Deze plantaardige hotspot is een horecatocht waard. Gelukkig is het knusse tentje Veggies on fire dankzij haar typerend groene looks niet te missen. Naast het tegengaan van dierenleed krijgen de eigenaren het ook uiterst goed voor elkaar vega food op een stijlvolle en smakelijke wijzen uit te serveren. Een vega Shepperd Pie, Zwitserse rösti of Chipotle burger mag je hier niet missen.

Veggies on fire | Stationsstraat 44 | Den Haag

Symbiose

Ook voor een vegetarische hap kun je chic en voortreffelijk terecht. Bij Symbiose staat duurzaamheid en kwaliteit centraal om op een gezellige wijze een hapje te eten. Met een bezoek sta je bij dit kleine toptentje centraal om één van de weekmenu’s soldaat te maken. Door de lokale en seizoensgebonden meesterwerken is het iedere week maar de vraag uit welke smaaksensaties je kan kiezen.

Symbiose | Galileïstraat 160 | Den Haag

 

LEES OOK
Campari Spritz: La Dolce Vita in een glas
Sommige drankjes dragen een onzichtbaar label. Wanneer er drie weissbier, twee blondjes en een dubbel worden besteld sta je eigenlijk al schaakmat. Eigenlijk had jij gewoon zin…
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…