De beste vegarestaurants in Alkmaar | Vega-Tables #16

Tijden veranderen. Uit eten met een biefstuk van 250 gram op je bord is niet meer vanzelfsprekend. Of de steak moet geprint zijn…  Nee, goede vegarestaurants zijn nu aan zet en de keuze wordt elke week ruimer. Daarom lichten we elke week de beste vegetarische restaurants van een stad uit. Deze week op het menu: MANIFY’s keuzes voor een vegetarisch restaurant in Alkmaar. Bon Appétit!

Vegetarisch restaurant Alkmaar: de beste keuzes op rij

Midden in de Zaanstreek doen ze wel aan vega, niet aan vegan. Hoe zou Alkmaar als kaasstad van Nederland nou zonder de melk van de koe kunnen. Om niet achter te blijven en toch een steentje bij te dragen aan het milieu en moedernatuur gooit vega hoge ogen. De beste vegetarische restaurants in town gieten het menu met de paplepel vol van plantaardige lekkernijen. Deze juwelen mag je dan ook niet links laten liggen.

We zetten ze hier alvast voor je op rij, om daarna haarfijn uit te lichten waarom ze tot beste vegetarische restaurants van Alkmaar behoren:

  • Soepp
  • Uit India
  • Miss Central
  • Echt food

Soepp

Bij de gezellige tent Soepp weten ze als geen ander hoe je vaste gasten in het zonnetje moet zetten. Met een gigantisch aanbod aan verschillende dranken kies en mix je de perfecte combinatie met je vegamaaltijd. Een beter begin van je bezoek ga je niet krijgen met de kenmerkende Alkmaarse kaassoep, pindasoep of rode linzensoep. Daarna is het tijd voor het echte werk met bijvoorbeeld Soepper salade, portobello steaks, rode groente curry of Indonesische pindasmoor.

Soepp | Hekelstraat 31 & 33 | Alkmaar

Uit India

Authentiek en plantaardig Indiaas eten op wereldniveau? Heel easy, gewoon naar Uit India gaan voor de lekkerste gerechten, uit India natuurlijk. Hier ligt culinair eten vol beleving als hidden gem op je te wachten. Bijvoorbeeld Stuffed paneer pakora, Tandoori stuffed mushrooms, Murg diwani handi of Punjabi lababdar. Precies, een compleet nieuwe smaakbeleving om soldaat te maken.

Uit India | Houttil 46 | Alkmaar

Echt Food

Quotes by Echt food: ‘Geluk kun je eten’.

Geen woord aan gelogen. Vooral als je ziet wat men hier allemaal van groene, plantaardige en verse ingrediënten in elkaar knutselt. Bewust, puur, maar vooral ein-de-lijk écht eten is meer binnen handbereik dan ooit tevoren. Groente kuku, levant bowl, vega sandwich of bulgur bowl voorzie je van een kers op de taart met één van de koffiespecialiteiten. Met een cappuccino XL of cortado kan je dag gegarandeerd niet meer stuk.

Echt food  | Marktstraat 4 | Alkmaar

LEES OOK
Darker Don
De Filipijnse rumcocktail: Darker Don
Een cocktail en de Filipijnen. Als je het in één zin neerkrabbelt, vloeit het als namen van een getrouwd stel dat voor elkaar gemaakt is. Dat de…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…