Gezond eten bestellen is the way to go: dit is de Beste Nieuwkomer van Nederland

Thuisbezorgd.nl – hoe moeten we zonder? Veel mensen leven er bijna op. En daarom roepen ze ieder jaar de beste restaurants van het land uit. Ook dit jaar zijn er weer verschillende toffe spots in de prijzen gevallen tijdens de Thuisbezorgd.nl Awards 2021.

Dit jaar is het anders dan andere jaren. Want ja, de wereld verandert nu eenmaal in een stroomversnelling. En wij veranderen mee. We bestellen meer dan ooit, zien steeds meer gezonde voeding op bestelsites en het bezorgeten wordt beter en beter. Daarom zijn er dit jaar meer categorieën toegevoegd aan de awards: er is nu ook gestemd op onder andere Beste Internationale Keten, Beste Healthy en Beste Jonge Ondernemer: onder 30 jaar.

In totaal waren er 540 genomineerde restaurants, zijn er 54 winnaars gekozen en is er meer dan 50.000 keer gestemd. Benieuwd of een restaurant in jouw stad ook een prijs heeft binnengesleept? Check het hier.

Steeds meer gezond en f*cking lekker eten, ook online

Er zijn winnaars per stad uitgeroepen, maar bijvoorbeeld ook de Beste Nieuwkomer van Nederland. En die categorie is gewonnen Jimmy Green uit Eindhoven. Eigenaar Sjors maakte tijd voor ons om zijn verhaal te delen. Hij en zijn compagnon Frank zijn met hun restaurant niet alleen Beste Nieuwkomer, maar ook nog eens Beste Restaurant van Eindhoven. Een perfecte reden om hem aan het woord te laten over zijn passie: gezond en f*cking lekker eten in no time.

, Gezond eten bestellen is the way to go: dit is de Beste Nieuwkomer van Nederland

Fast food is geen junk food

“Hoeveel keer is er gestemd?! Wow, dat had ik niet gedacht,” vertelt Sjors aan de telefoon. Met Jimmy Green wil hij mensen laten zien dat fast food geen junk food hoeft te zijn. “Bij ons krijg je échte broccoli, échte bloemkool, volkeren rijst of gezonde noodles voorgeschoteld. Daar hebben we heel lang aan gepuzzeld, geschaafd en gepolijst. Nu hebben we een concept waar we tevreden mee zijn.”

Het past helemaal in de trend van duurzaam en verantwoord eten. Oók als jouw maaltijd wordt thuisbezorgd. “Bij snelheid komt vaak de frituur kijken of het is al voorgegaard, maar dat is dus helemaal niet nodig. Het hoeft geen cheat meal te zijn. Bij ons kun je gewoon bestellen zonder schuldgevoel. Van de gezonde Avocado Green, die ontwikkeld is met de fitgirl in ons achterhoofd, tot de Sesame Mushroom voor de zakelijke luncher of de Pesto Padono voor de sportieve vader.”

, Gezond eten bestellen is the way to go: dit is de Beste Nieuwkomer van Nederland

Het verschil maken

Thuisbezorgd.nl is géén aaneenschakeling van pizza’s, dürüms of friet/patat meer. De bezorgsite is juist veel meer dan dat. Jimmy Green richt zich bijvoorbeeld op de zakelijke markt door middel van een gezonde lunch. Sjors vertelt daarover: “We hebben veel orders van boven de €100. We bedenken: ‘Wat wil de klant nu écht?’ en daar richten we ons menu op in.” 

Om het verschil te maken – naast de kwaliteit van eten – richt Jimmy Green zich ook op online het verschil maken: “Reviews goed behandelen, after-sales en vouchers uitdelen. Er zijn veel overeenkomsten met andere online bedrijven.”

Snel eten op de bank, maar dan duurzaam en gezond

Mensen hebben niet altijd zin om te koken óf zelfs geen zin om naar een restaurant te gaan. Even snel eten op de bank kan dus tegenwoordig ook steeds vaker gevarieerd, gezond en duurzaam. Dat bewijst Sjors met Jimmy Green dus als geen ander.

, Gezond eten bestellen is the way to go: dit is de Beste Nieuwkomer van Nederland

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Thuisbezorgd.nl