Zo kun je de terrasopening tot een onvergetelijke dag kronen

Hoelang is het geleden dat we een vers tapje hebben besteld? Juist ja, té lang. Ein-de-lijk kan het weer. Vanaf 28 april gaan de terrassen weer open om 12:00, hét moment waar we met z’n allen al maanden op wachten. Daarom moet je deze dag onvergetelijk maken en sowieso het terras op duiken. Bel je baas maar, want er gaat niet gewerkt worden op die dag. Niet op kantoor dan, op het terras natuurlijk wel. En flink ook.

Zo kun je de terrasopening tot een onvergetelijke dag kronen

Je mag het best een historisch moment noemen. Het moet dus simpelweg onvergetelijk gaan worden. We helpen je een handje; deze dingen gaan je helpen waardoor je deze dag optimaal kan genieten. Maar houd je wel aan de regels hè.

Terras, Zo kun je de terrasopening tot een onvergetelijke dag kronen

1. Reserveren

Klinkt logisch. Is het eigenlijk ook, maar het is wel belangrijk. Je bent echt niet de enige die wilde plannen heeft. Daarom zou het zonde zijn als je aankomt en je geen plek hebt. Zoek dus gewoon je favoriete tentje op en reserveer een plek. Nu weet je zeker dat je koude biertje ook écht van jou is.

2. Steun de horeca, beloon jezelf

Je hebt je de afgelopen tijd ongetwijfeld kapot lopen ergeren aan het binnen zitten. Elke muur heeft een naam en je hond is al die aandacht ook wel zat. Je mag woensdag dus echt wel uitpakken. Gewoon een paar biertjes, klein cocktailtje én een ‘bruine fruitschaal’. Zo steun je de horeca met extra inkomsten en kun je jezelf belonen voor al dat zwoegen in huis. Win-win dus.

3. Een stok kaarten doet wonderen

Je kan vast de hele middag vol lullen met je maat, maar een klein (drank)spelletje kan geen kwaad. Anders is het ook zo’n lange middag. Een stok kaarten is makkelijk mee te nemen en biedt flink wat opties. Nee je hoeft niet katje lam te worden, maar het brengt wel een extra dimensie aan gezelligheid met zich mee. Je kan natuurlijk ook een potje kaarten zonder drank, maar als het toch al op tafel staat…

Terras, Zo kun je de terrasopening tot een onvergetelijke dag kronen

4. Cocktail roulette

Dat de terrassen open zijn mag gevierd worden. Trakteer jezelf op een goeie cocktail. Maak het nog wat spannender en gooi er een extra element in. Elke ronde bestel je een nieuwe random cocktail. Zo leer je nog eens wat nieuws ook. Let wel op, het kan natuurlijk vrij snel naar je kop stijgen als je doortankt. Dit is vooral belangrijk als je de volgende dag moet werken.

5. Mensen kijken

Niks is lekkerder dan een goed potje mensen kijken vanaf het terras. De meest gekke types komen voorbij. Je kunt het jezelf nog leuker maken door er een regel aan toe te voegen. Kies een item, zoals een pet of andere hoofdeksel, en wanneer iemand met dat item voorbij komt lopen giet je simpelweg een slok in je keel. Dat houdt de drank lekker vloeiende. Al met al, ga gewoon genieten nu het weer kan. Proost.

Terras, Zo kun je de terrasopening tot een onvergetelijke dag kronen