Rijp en creeer je eigen drankje met Snippers

Tegenwoordig hoef je allang niet meer maanden te wachten voor een lekker gerijpt drankje. Dit hoeft namelijk niet meer in destilleerkelders, waar whiskey, rum en gin maanden of soms zelfs jaren ligt te rijpen tot het de perfecte smaak heeft. Het kan nu gewoon thuis, terwijl je je eigen creatie ontwikkeld – met Snippers.

Snippers is onderdeel van Spek Amsterdam; een ontwerpbureau uit Amsterdam. Eigenaren Steffen en Michiel ontwerpen vanuit Amsterdam verschillende producten voor in huis. Nu zijn ze met iets nieuws gekomen, iets wat we steeds meer zien, maar dan net een beetje anders.

Snippers.

Snippers is een merk dat drie verschillende flesjes verkoopt. Alle drie de flesjes zijn gevuld met speciale houtsnippers. De snippers komen van houtvaten die normaal gesproken het rijpingsproces van drank in destilleerkelders doen.

Er is een flesje met snippers van whiskeyvaten, een flesje met snippers van rumvaten en een van ginvaten. Deze snippers zouden het rijpingsproces in de fles laten gebeuren. Door de juiste snippers met een bepaalde drank te mixen, krijg jij binnen enkele dagen jouw eigen gerijpte flesje met een uniek drankje. Je kan bijvoorbeeld wodka bij de ginsnippers gooien, om een wodka-gin creatie te krijgen. Of je probeert jenever bij de rumsnippers of gin bij de whiskeysnippers te gooien. Why not?

Flesjes gebaseerd op houtvaten of deels van hout zodat je sterke drank thuis kan laten rijpen zien we steeds meer. Drank als whiskey, gin, rum en jenever hoeft niet meer maanden of jaren te rijpen in een destilleerkelder. We probeerden het eerder al met BRUM, het flesje dat voor een deel uit hout bestaat en dat goedkope witte rum in enkele weken omtoverde tot heerlijk volle, zachte bruine rum.

Snippers is te verkrijgen via de website en de flesjes kosten €12,50 per stuk.

Snippers, Rijp en creeer je eigen drankje met Snippers Snippers, Rijp en creeer je eigen drankje met Snippers Snippers, Rijp en creeer je eigen drankje met Snippers