Hierdoor zal je twee keer nadenken voordat je een Moscow Mule besteld

Heeft je ego een boost nodig? Simpel, bestel een Moscow Mule. Het hippe koperen mokje, waarin hij geserveerd wordt, in je hand zal de aandacht trekken. Zet er een sexy foto met een groot diafragma van op Instagram and you’ve got yourself a like-bomb. Drink ‘m nu nog even op en zodra de alcohol gaat werken kan jij de wereld volledig aan.

Russian Roulette met de Moscow Mule

Maar een ego-boost en (eerlijk is eerlijk) een heerlijke smaak zijn niet het enige dat je overhoudt aan het bestellen van een Moscow Mule. Iowa’s Alcoholic Beverages Division komt namelijk met het schokkende nieuws dat drinken uit het koperen kannetje giftig zou zijn. Door de hoge zuurwaarde (< 6.0 pH) van een Moscow Mule, trekt het koper uit de mok in het drankje. Waardoor je een kopervergiftiging kan krijgen, met diaree en overgeven als het gevolg.

Maar no worries, als je oplet kun je dit geschetste spektakel voorkomen. Veel restaurants en barren maken gebruik van koperen mokken met een binnenkant van een ander materiaal, zoals nikkel, tin of roestvrij staal. Deze zijn volkomen veilig om te gebruiken. Let hier dus op, ook bij het kopen van dergelijke mokken. Sommigen zijn er gewoonweg niet van op de hoogte en zullen je Moscow Mule zelfs serveren met een koperen rietje. Dat is natuurlijk vragen om problemen!

Tot zo ver dit SOS-nieuwsbericht. Cheers!

, Hierdoor zal je twee keer nadenken voordat je een Moscow Mule besteld