Maak kennis met Moretta Fizz: Amsterdamse blufcocktail met een vleugje Italie

Amsterdamse bluf: goud. Een vleugje Italië: er is niks beters. Een combinatie: eerst zien, dan geloven. Of ja, misschien eerst zien, dan proeven, want Moretta Covalo heeft de combinatie vloeibaar gemaakt. Op dit moment verovert het merk namelijk het cocktaillandschap met de Moretta Fizz. Een simpel zomers recept, maar daardoor net zo doeltreffend als drie dartpijlen in de triple 20.

Moretta Fizz

Extra sparkle is altijd goed en voor dat extra sprankeltje gaat de Moretta Fizz nu zorgen. Deze drie-ingrediënten-cocktail gaat deze zomer helemaal maken. Wij kunnen het weten, want we mochten ‘m proeven op de Amsterdamse grachten. Juist, óp de grachten, óp een boot. Een betere manier om de zomer op je smaakpapillen te laten dansen is er niet. In de volksmond gaan we dit voortaan ‘That golden moment’ noemen.

, Maak kennis met <strong>Moretta Fizz:</strong> Amsterdamse blufcocktail met een vleugje Italie
Foto: Ashkan (@dishtales)

Eenvoudig doeltreffend

Oké, met drie ingrediënten een heuse cocktail klaarmaken? Klinkt kort door de bocht, is het niet. De kracht zit ‘m juist in zijn eenvoud: de Amsterdamse likeur (24%) met Italiaanse roots is de ultieme combinatie met vers limoensap en sodawater. De donkere tonen van rum, de pit van brandy en een vleugje frisse anijs zijn daar verantwoordelijk voor. En hij is héél easy peasy, lemon squeezy om te maken:

  • Pak een groot wijnglas, 
  • Vul met 50 ml MORETTA COVALO
  • Voeg 20 ml vers limoensap toe
  • Vul met ijsblokjes, 
  • Roer en vul aan met 100 ml sodawater

Nog voor de liefhebbers onder ons…

Hoe komt zo’n vleugje Italie hier in ons kikkerlandje terecht? Nou, Ramon Covalo, what’s in de name, is een Nederlander met Italiaanse roots. Een liefde voor smaak zit er dus al in vanaf zijn geboorte. Hij is altijd op zoek naar de geheimen van de Italiaanse keuken. Toen Ramon ‘la Moretta’ ontdekte, was hij verkocht. Meesterdistilleerderij Herman Jansen was minstens zo enthousiast en na drie jaar proeven, ruiken en voelen is de likeur klaar voor wereldoverheersing. Het recept is Italy’s best kept secret with a Dutch twist.