Thuisbezorgd.nl serveert de food trends voor 2024 in stijl

Zoals ieder jaar maakte Thuisbezorgd.nl ook dit jaar weer haar Food Trend Rapport. En dit jaar werden de nieuwste trends niet zomaar alleen via een onderzoeksrapport bekendgemaakt. Nee, Thuisbezorgd.nl heeft dit net even anders aangepakt.

De food trends voor 2024

Bij de Supperclub in Amsterdam kwamen de trends voor 2024 in de vorm van gerechten voorbij, met presentatie van chef London Loy en inclusief een dikke show. Wil je in 2024 niet alleen met fashion, maar ook met food on trend zijn, check dan even de meest opvallende trends:

, <strong>Thuisbezorgd.nl</strong> serveert de food trends voor 2024 in stijl

1. Direct in huis

Het gemiddelde antwoord dat je krijgt op de vraagt hoe het gaat: ‘Goed, maar wel druk, hoor…’. En precies dat ligt aan de basis van deze trend. In een tijd waar iedereen druk is met van alles zijn we op zoek naar gemak, naar flexibiliteit. We kiezen voor snelle bezorging van boodschappen en maatlijden: direct in huis, dus.

London serveerde bij deze trend: zalmtartaar met miso, champignontartaar met miso en bietenbrunoise. Ieder op een basis van pizzadeeg en opgediend in een to-go box.

2. Smetlkroes van culturen

Inspiratie vind je overal en in de keuken wordt de inspiratie steeds meer gehaald uit verschillende culturen. Mensen zijn op zoek naar verbondenheid en dat zie je terug in het eten. Verschillende culturen komen samen en vormen exotische, authentieke nieuwe gerechten. Restaurants spelen hierin een grote rol en creëren unieke combinaties van ingrediënten en kookstijlen uit verschillende culturen. Een smeltkroes pur sang.

London serveerde bij deze trend: verse Franse crêpe gevuld met Surinaamse bakbanaan.

3. Smaakmakers

Eerst las je de recensies van foodcritici over een restaurant, tegenwoordig scrol je eenvoudig door TikTok om een beeld te krijgen van een restaurant. Of juist om ideeën op te doen voor nieuwe gerechten. Deze nieuwe smaakmakers zorgen voor een nieuwe kijk op restaurants, ingrediënten en gerechten.

London serveerde bij deze trend: een verrassende Mas & Cheese met pompoen

, <strong>Thuisbezorgd.nl</strong> serveert de food trends voor 2024 in stijl

4. en 5. Mood Food en Zero Heroes

Mensen hebben behoefte aan mood food; eten dat intuïtief hun mentale welzijn ondersteunt. Goed voor jezelf zorgen gaat hand in hand met jezelf verwennen en balans is key. Daarnaast vertaalt het bewustzijn rond duurzaamheid en klimaatproblemen zich door in de eetkeuzes die gemaakt worden. Dit uit zich in duurzame keuzes rond het verminderen van voedselverspilling en het minimaliseren van overbodige verpakkingen.

Het gerecht hierbij: Kombucha en By Lima Vegan chocolate cake.

Trowback Saturday

Thuisbezorgd.nl keek in haar onderzoek niet alleen vooruit, maar geeft ook een terugblik op afgelopen jaar. Zo werd de duurste bestelling gedaan op een doodnormale donderdag met een waarde van €1.113. De meeste bestellingen werden gedaan door een Amsterdammer: 852 om precies te zijn, waaronder 200 broodjes oude kaas. Zou deze gast volgend jaar ook voor iets meer smeltkroes van culturen gaan?

Dat feestdagen en eten perfect samen gaan wisten we al, maar wat aten we dan? Tijdens de Champions League-finale aten we massaal een döner kapsalon, na Koningsdag schuifden we een pizza naar binnen en op Valentijnsdag bestelden we een cheeseburger (maar we staken wel romantisch de kaarsjes aan). En op nieuwjaarsdag, op basis van de resultaten van vorig jaar, bestellen we een frikandel speciaal. Stijlvoller wordt het niet.

LEES OOK
Darker Don
De Filipijnse rumcocktail: Darker Don
Een cocktail en de Filipijnen. Als je het in één zin neerkrabbelt, vloeit het als namen van een getrouwd stel dat voor elkaar gemaakt is. Dat de…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…