Eindelijk het La Dolce Vita-leven in Nederland

De kunst van het mooie leven. Terwijl wij ‘gezelligheid’ omarmen, de Denen ‘hygge’ koesteren en de Fransen hun ‘Je ne sais quoi’ hebben, is er geen enkel volk dat de kunst van het mooie leven – La Dolce Vita – zo meesterlijk beheerst als de Italianen. Hun levensstijl is bijna benijdenswaardig. Maar geen zorgen, of zoals de Italianen zeggen – niente stress – want je hoeft deze zomer niet naar de Amalfikust te reizen om te genieten van de heerlijke levenslust en zonovergoten levensstijl van de Italianen. Dat omarmen we hier in Nederland te weinig. Waarom? Kijk maar naar de Italianen, dan snap je precies wat we bedoelen.

En Peroni Nastro Azzurro brengt die benijdenswaardige levensstijl naar Nederland. Dat doen ze aan de hand van een aantal do’ (en vooral ook dont’s) rechtstreeks vanuit Italië te importeren, maar ook door een Peroni x Boat Trip te organiseren. Het mooiste van alles: jij kan ‘m met zeven vrienden winnen. We geven je eerst de Italiaanse flairlessen voor het einde van deze zomer, daarna maken we je zomer nóg mooier door de winactie.

, Eindelijk het La Dolce Vita-leven in Nederland , Eindelijk het La Dolce Vita-leven in Nederland

 

Italiaanse flair met Peroni Nastro Azzurro

Het Italiaanse leven draait namelijk om de kleine genietmomentjes. Van de allereerste espresso tot een koud biertje aan het eind van de dag.

Toasten

Met elkaar toasten is voor een Italiaan essentieel op ieder moment van de dag. Er hangen zelfs ongeschreven regels aan. Zo wordt de eerste toast áltijd gemaakt door de padrone della casa ofwel de host. Dit zijn geen toespraken, nee gewoon een aantal woorden voor die zorgen voor verbinding. Bijvoorbeeld met ‘salute’ wat letterlijk ‘gezondheid’ betekent. Mocht je het iets formeler willen aanpakken, ga dan voor ‘alla nostra salute’ – ‘op onze gezondheid’.

Ongeschreven regels

Simpel, maar mooi. Precies hoe het leven bedoeld is en precies hoe ook de kleine gebaren het verschil maken bij de Italianen. Maar pas op: doe wel alles volgens de ongeschreven regels. Het is bijvoorbeeld not done om te proosten met een leeg of half leeg glas. Zelfs proosten met water wordt niet gedaan. Daarnaast dien je de arm van degene waarmee je mee proost niet te kruisen tijdens de de toast. Dit kan namelijk duiden op een conflict. Als je deze regels per ongeluk ‘overtreedt’, dan hebben de Italianen een charmante remedie: maak een hoornvorm van je handen en wijs naar de grond om het boze oog te vermijden.

, Eindelijk het La Dolce Vita-leven in Nederland

Bella figura

Kortom: Italianen doen ook de kleine dingen in stijl. Zoals ze eigenlijk altijd alles in stijl doen. Ook op avonden met vrienden en familie om je heen: Italians never underdress. Ze voegen vleugjes dandy, veel print en vooral de kleur blauw toe aan hun stijl. Allemaal om een ‘bella figura’-signaal af te geven. Oftewel: het perfecte plaatjes. Mede daardoor zijn modehuizen als Gucci en Prada, maar ook stijliconen als Gianni Agnelli en Andrea Pirlo voortgebracht. Bekend geworden door hun levenslustige, esthetische levensstijl.

In dat illustere rijtje staat ook: Peroni Nastro Azzurro. Ontstaan in het Rome van de jaren ’60, groot geworden met stijl en de La Dolce Vita-levensstijl. Kan ook niet anders, want die tijd gaat hand in hand met de way of life. Het wordt nog altijd volgens het traditionele recept (zoals de Italianen het willen) gebrouwen, met als één van de hoofdingrediënten: Nostrano Dell’Isola mais. Pluspunten: tegenwoordig is er ook een even stijlvolle 0,0-variant.

La Dolce Vita in Nederland: win met 7 vrienden de Peroni Boat Trip

Wel nu, hoe brengt Peroni Nastro Azzurro die La Dolce Vita-levensstijl naar Nederland? Op een hele, hele toffe manier. Jij en zeven vrienden kunnen namelijk de Peroni boottocht winnen. Je vaart volledig in stijl over de Amsterdamse grachten, inclusief drinks en bites, of course. Als dat geen Italiaanse flair is in je zomer, dan weten wij het ook niet meer. Je stapt op bij de De Pizzabakkers op de NDSM-werf, Amsterdam en daarna is het tijd voor Live Every Moment. Zoals je dat alleen met Peroni kan.

De ultieme boottrip van anderhalf uur kun je winnen door je vrienden te taggen onder onze Insta-post of door een toffe, spontane foto te sturen naar tim@magmedia.nl. En zoals je verwacht: creativiteit en originaliteit zijn áltijd een goed idee. Check alle actiewoorden, zoals dat je de prijs niet in kunt wisselen voor geld…, bij Peroni. 

, Eindelijk het La Dolce Vita-leven in Nederland , Eindelijk het La Dolce Vita-leven in Nederland , Eindelijk het La Dolce Vita-leven in Nederland , Eindelijk het La Dolce Vita-leven in Nederland , Eindelijk het La Dolce Vita-leven in Nederland