Gerechten die goed zijn in de eet- en slaapkamer

CREDITS: Unsplash

Ook al ben je misschien geen held in de keuken, goed kunnen koken gaat je leven beter maken. Zeker als je het met deze gerechten doet, want de ingrediënten zorgen ervoor dat je vriendin/vrouw/scharrel héél happy wordt.

De hoofdnoot van de onderstaande recepten is namelijk: opwinden. Misschien een goed idee om het mee te nemen in een persoonlijk voedingsschema, want dan wordt het écht een win-winsituatie.

Deze 5 hitsige gerechten maken je avond in de slaapkamer compleet.

Oesters met witte wijndressing

Wil je gelijk goed van start? Ga dan voor de oesters. Dit zorgt namelijk voor een verhoogde testosteron en spermaproductie. Er zijn talloze manieren van bereiding, daar weten we alles van. Het is wellicht wat duurder, maar wel héél simpel. Ook fijn.

Deze variant houdt het ook simpel: maak gelijk indruk door de oesters te openen. Snijd vervolgens lente-ui in dunne ringetjes en strooi over de oester. Voeg een scheutje witte-wijnazijn toe en breng op smaak met peper en zout. Enjoy.

Coquilles op een bedje van zeewiersalade

Zeewier bevat veel ijzer, calcium en jodium en werkt zeer lustopwekkend. Je kunt nu wel heel simpel sushi bestellen, maar een vrouw wordt extra blij als ze een man ziet koken. Dit gerecht kost je maar 15 minuten:

Verhit een pan met olijfolie op hoog vuur en bak de coquilles aan voor 1 minuut per kant. Leg vervolgens de zeewiersalade op de twee borden, hierboven verdeel je de coquilles, spuit je toefjes wasabimayo rondom en maak het af met een extra touch van limoenzeste.

Sappige mosselen in saffraansaus

Saffraan is misschien een wat duurder ingrediënt, maar je moet er toch iets voor over hebben? Zo hebben we een heerlijk recept gevonden die samengaat met mosselen, dit is net als oesters een lustopwekkende waterdier. Met dit gerecht heb je dus eigenlijk een 2-in-1 te pakken.

Begin met de mosselen onder stromend water af te spelen. Laat je mosselen samen met gesneden groenten op hoog vuur voor 5 à 7 minuten en schud de pan tussendoor. Voeg tot slot de saffraan toe en breng op smaak met peper en zout. Lees de gehele bereiding hier.

Eendenborst met knolselderijpuree

Selderij is misschien niet een ingrediënt waarvan je gelijk denkt dat dit je libido zal verhogen, maar er zit veel aldosteron in. Dit is een mannelijk hormoon waar vrouwen goed op gaan.

Snijd diepe ruitjes aan de vet-zijde van de eend. Laat vervolgens de pan heet worden en schenk hierbij een klein scheutje olijfolie. Leg de eend met zijn vet kant in de pan en laat voor ongeveer 5 minuten braden. Draai vervolgens om en laat nog eens 3 minuten braden.

Voor de knolselderijpuree breng je een pan water aan de kook en voeg je een snuf zout toe. Daarna snijd je de knol in kleine blokjes en kook ze ongeveer 15 à 20 minuten beetgaar. Giet het vervolgens af en haal het door de staafmixer tot het egaal is. Voeg nu alles bij elkaar en voilà: je culinaire gerecht is klaar.

Gegrilde kreeft

Een decadent gerecht dat de seksuele energie een boost zal geven. Met dit gerecht op tafel heb je laten zien alles over te hebben voor haar. Het is redelijk eenvoudig te bereiden.

Verwarm de ovengrill of pan voor, meng vervolgens met de staafmixer de boter, sjalot, knoflook, peterselie, citroensap en sap van de kreeftenkoppen tot een gladde massa. Breng uiteraard weer op smaak met zout en peper: je vrienden. Pak de kreeftenhelften en smeer het in met je botermengsel. Leg de kreeften met de kant van je botermengsel naar boven toen en wacht 3 à 5 minuten tot ze goudbruin kleuren. Leg het vervolgens op een schoon bord en ziedaar, een heerlijk gerecht om van te genieten.