Door het eten van noten en zaden leef je langer!

CREDITS: Jenn Kosar

Je hebt het wel vaker gehoord: noten en zaden zijn goed voor je. En dat is chill, want ze zijn dus lekker, vullend én gezond. Hoe vaak maak je dat mee? Maar nu is dus ook bewezen dat mensen die dagelijks noten en zaden eten langer leven. Vertel op?

Go nuts!

Hoewel de superfoods je dagelijks om de oren vliegen, hebben noten en zaden al hele lang geleden hun strepen verdient. Dagelijks een handje noten (ongeveer 30g) eten, is al direct gezond. Meer wordt overigens afgeraden, omdat dopvruchten best veel calorieën bevatten (gemiddeld 600 per 100 gram).

De ideale snack

Noten en zaden lenen zich perfect als tussendoortje of snack, aangezien ze dus erg verzadigend zijn. Daarnaast vul je met een klein handje noten of zaden al snel bepaalde vitamine- en mineralentekorten aan. Vul dat aan met een hoog plantaardig proteïne gehalte om die eiwitdoelen te halen, en je hebt eigenlijk een perfect product in handen.

Beste start van de dag

Voedzaam ontbijten is simpel en veruit het beste begin van je dag. Je krijgt er natuurlijke energie van en je hebt al snel belangrijke voedingsmiddelen binnen, die je sowieso dagelijks nodig hebt.

, Door het eten van noten en zaden leef je langer!

Om met een handje nootjes te beginnen is misschien niet hét lekkerste, maar daar heeft Eat Natural iets bedacht. De Noten & Zaden is een muesli met amandelen, hazelnoten en een zadenmix van zonnebloem-, lijn- en pompoenzaden). Amandelen bevatten veel vitamine E en calcium. En hazelnoten helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren en bevorderen de darmwerking. De zadenmix is rijk aan vitamine E, B1, magnesium, ijzer, fosfor, calcium én essentiële vetzuren die je huid verbeteren.

Vul dit aan met de havermout van de muesli zelf, en je hebt een zeer gevarieerd ontbijtje en de perfecte start van je dag!

Waarom gezond?

Noten en zaden zijn gezond omdat ze aminozuren bevatten die de bloedvaten wijdt houden en daardoor hart- en vaatproblemen kunnen voorkomen en bestrijden. Maar ze houden niet alleen je hart gezond, ze bestrijden ook ziektes als kanker, diabetes en ademhalingsproblemen.

, Door het eten van noten en zaden leef je langer!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Eat Natural.