Deze dingen moet je niet eten voordat je alcohol gaat drinken

CREDITS: Vinicius Benedit

Wát je eet voordat je een avond gaat drinken, heeft veel invloed op hoe lam je wordt en hoe ellendig de kater gaat zijn. Daarom hebben wij 4 dingen op een rijtje gezet die je beter niet kunt eten als je gaat drinken.

Deze dingen moet je niet eten voordat je alcohol gaat drinken

Zoute snacks

Zout droogt, net als alcohol, uit. En dit zorgt voor vaak voor een nasty kater. Dus als je de avond begint met zoute snacks sta je in principe al 0-3 achter. Beter kun je snacks eten die vol vocht zitten, zoals komkommer watermeloen of een heerlijke pruim.

, Deze dingen moet je niet eten voordat je alcohol gaat drinken
Foto: Emiliano Vittoriosi

Weinig

Te weinig eten voor je gaat drinken is sowieso een slecht idee. Dit zorgt ervoor dat alcohol sneller in je bloed wordt opgenomen en voordat je het weet sta je over je nieuwe Nikies te brokken. Niet cool. Kijk daarom uit met salade recepten: hoewel groenten op allerlei manieren goed voor je lijf kunnen zijn, is het niet geschikt voor het leggen van een bodem. Mocht je toch de fitboy- of girl uit willen hangen zorg dan dat er ook voldoende eiwitten in zitten,  zoals kip, vis of een bepaalde dressing…

Pittig

Pittig maakt je maag al van streek in nuchtere toestand, alcohol maakt dit alleen maar erger. Dus hoe lekker die hotwings ook zijn, laat ze voor wat ze zijn. Je krijgt er ook zo’n branderig bipsje van. Ook niet tof tijdens een avond terrassen.

Sushi

Rauwe vis en alcohol klinkt al niet als de allerlekkerste combinatie. De hoeveelheid soja die je binnenkrijgt tijdens een all you can eat schranspartij is niet mis. Daarbij is sojasaus zout. Zout=uitdrogen. Alcohol+uitdrogen=kater. Kater=kut.

, Deze dingen moet je niet eten voordat je alcohol gaat drinken
Foto: Vinicius Benedit