Deze bijzondere foodpairings moet je proberen!

CREDITS: fauxels

Rode wijn bij je biefstuk, witte wijn bij de vis of sake bij de sushi: deze combinaties zijn bijna niemand vreemd. Nu zijn er ook mensen op de wereld die hun smaakpapillen flink uitdagen. Hierdoor komen ze tot de gekste foodpairings die vaak verrassend lekker zijn.

Deze foodpairings beloven heerlijke combo’s te zijn

Sommige combinaties kun je je best goed voorstellen, maar je komt er gewoon niet snel op. Onder het mom van onze voornemens om veel nieuwe dingen te proberen komend jaar: deze zijn in ieder geval goed gekeurd!

foodpairings, Deze bijzondere foodpairings moet je proberen!
Foto: Yrap1105

Kersenbier met kreeft

Deze klinkt eigenlijk al heel lekker, ook al is het niet voor de hand liggend. De zure smaak van de kersen past namelijk super goed bij de zoete smaak van kreeft. Kersen zuur? Nee, ze zijn inderdaad ook licht zoetig, wat weer perfect aansluit. Wat fijn dat er fijnproevers zijn.

Whisky met blauwe kaas: foodpairings uit het buitenland

Kaas eten we meestal met witte wijn. Deze bijzondere combinatie werd overigens ontdekt in Melboure. Daar waren ze bij Milk The Cow druk bezig met het vinden van de beste foodpairings voor heel veel verschillende soorten kaas. Hieruit bleek een fruitig gerijpte whisky ontzettend goed te gaan met een Franse blauwe kaas.

Koffie met avocado: foodpairings voor de echte hipster

Dit klonk eerst niet heel aantrekkelijk. Een avocado-toast met koffie? Nee, de bedoeling van deze combinatie is eigenlijk om dit samen te verwerken als drankje. Zo bestaat er in Indonesië al een soort van alcoholvrije koffiecocktail (Es Alpukat Kopi) gemaakt met avocado, koffie, vanille, en gecondenseerde melk. Dit wordt dan geserveerd over ijs. Zo klinkt het wel een stuk lekkerder.

Srirachacha popcorn en Riesling

Pittig avondje Netflix & chill? Haal Srirachacha popcorn in huis en een lekker Riesling wijntje. De pittige smaak van de snack zou perfect zijn met deze wijn. Zo zou de droge smaak van de Riesling de pittige smaak juist wat ’temmen’. Lekker laagdrempelige combo zo als snack.

Margarita bij de sushi

Bestel je normaal een biertje of sake bij de sushi? Ga eens voor iets anders. Zo blijt een Margarita heerlijk te zijn bij dit vis- en rijstgerecht. Het gaat voornamelijk om de smaak van de limoen sap en de zoetigheid die de combo maakt. Klinkt heel verfrissend en kan dus ook prima alcoholvrij natuurlijk.

foodpairings, Deze bijzondere foodpairings moet je proberen!
Foto: Alp Aksoy