De Bowmore x Aston Martin ARC-52, van €93.000(!), nu in Nederland te koop

Meer dan 52 jaar geleden sloegen het Schotse whiskymerk Bowmore en het Britse Aston Martin de handen al ineen voor een zéér unieke collab.

Een hele unieke fles whisky moest het resultaat worden, en nu is het moment daar: de ARC-52 is gebotteld en direct een van de meest unieke whisky’s op de markt. Een kroon die het resultaat is van shared values. De Aston Martin ARC-52 is een soort tijdmachine; half Aston Martin, half Bowmore.

Bowmore Aston Martin ARC-52

Aston Martin zorgde voor een kunstzinnige fles op basis van hun eigen designprincipes en Bowmore was op zijn beurt verantwoordelijk voor het produceren van een ongeëvenaarde whisky. Die wij hebben mogen proeven overigens. We kunnen je als liefhebbers vertellen dat dit een wel heel bijzonder moment heeft opgeleverd, mede omdat het ook direct een van de meest bijzondere whisky’s is die we ooit gehad hebben. Het verhaal, het design, maar natuurlijk vooral de smaak. Dit is niet zomaar een creatie. We hebben het hier over Champions League-niveau.

, De <strong>Bowmore x Aston Martin</strong> ARC-52, van €93.000(!), nu in Nederland te koop

Het áller-állerhoogste niveau

De 52-jarige whisky is voor de rijping opgesplitst in verschillende vatstijlen. 50% gerijpt in American Oak Hogshead en 50% in European Oak Butt. Dit levert een diep gelaagde smaak op dat perfect in balans is. De whisky heeft in de complexiteit van smaken het ultieme evenwicht gevonden tussen kruidige-medicinale tonen in combinatie met exotisch fruit, praline en butterscotch.

Een whisky future proof maken is zo makkelijk nog niet, maar Bowmore is het zeker gelukt met deze ARC-52. De ARC-52 is geïnspireerd op het verleden, terwijl the look and feel anders doet vermoeden. Again: zoals dat bij Aston Martin ook het geval is. Natuurlijk is dit het áller-állerhoogste niveau. Iets waar Bowmore altijd naar streeft. Elke druppel whisky die in jouw glas komt heeft aandacht gekregen, geeft diepte en is onderscheidend. Alles om de multidimensionale single malt vorm te geven.

, De <strong>Bowmore x Aston Martin</strong> ARC-52, van €93.000(!), nu in Nederland te koop

Eén van de 100 in Nederland

Er zijn slechts 100 flessen van de ARC-52 gemaakt. Elke fles is genummerd en heeft een certificaat gekregen door middel van een QR-code. En dat is terug te zien in de prijs. Bowmore vertelt dat die onder andere gebaseerd is op schaarste, vraag, productiekosten en marktwerking. Wat komt er dan uit? Tja, op een prijskaartje van €93.000. 

Eén van de 100 flessen gelimiteerde exemplaren komt nu naar Nederland. Lucien Heusy, Managing Director van Koninklijke de Kuyper Nederland, reageert enthousiast op de komst: ‘Het is een mooie ontwikkeling dat wij deze prachtige whisky aan een gelukkige klant in Nederland kunnen aanbieden. Deze exclusieve Bowmore ARC-52 whisky verdient het om op een prachtige wijze aan het publiek aangeboden te worden. We zijn daarom verheugd dat we dit mogen doen samen met Gall & Gall.’ Met dus ook een eervolle vermelding voor Gall & Gall, want via hen komt de ARC-52 eenmalig beschikbaar. Nienke van de Streek, CEO van Gall & Gall, deelt het enthousiasme: ‘We zijn er trots op dat we deze bijzondere fles in onze winkel gaan verkopen. Met de ARC-52 hebben we een unieke whisky voor een absolute kenner.’ 

Interesse? Dan kun je jezelf inschrijven via arc52@dekuyper.nl. De gelukkige wordt bepaald door middel van loting. De inschrijving is al  geopend en de verkoop vindt plaats in de tweede helft van december in de Dam-vestiging van Gall & Gall. En ja, dan die je wel €93.000,- op te hoesten… Maar goed, dat is-ie ook meer dan waard.

LEES OOK
Darker Don
De Filipijnse rumcocktail: Darker Don
Een cocktail en de Filipijnen. Als je het in één zin neerkrabbelt, vloeit het als namen van een getrouwd stel dat voor elkaar gemaakt is. Dat de…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…