Bierwalhalla: dit Nederlandse cafe laat je 68 verschillende biertjes tappen

CREDITS: Gouthaman Raveendran | Unsplash

Goed nieuws voor alle bierliefhebbers! Er komt een bar in Maastricht waar je maar liefst 68 verschillende biertjes kan tappen. Genoeg keuze dus. Zo kun je alle biertjes inhalen die je door de lockdown hebt gemist. In Zuid-Limburg hebben drie vrienden dit machtige idee bedacht. Het idee was om een open bar te creëren waar mensen zelf bier kunnen tappen. Perfect als je er een keer op uit wilt en nieuwe biertjes wilt proberen.

Deze bar is een natte droom voor alle bierliefhebbers

Het idee kwam van Sven, Cayle en Philippe. Maar ze liepen tegen één probleempje aan: geld. Dus de drie vrienden kwamen met het creatieve idee om een crowdfundingsactie te starten. Mensen kunnen op deze manier zoveel investeren als ze willen en krijgen daarbij extra ‘perks‘. Denk aan exclusieve toegang en gratis eten & drinken (lees: bier). De mannen van The Loft zijn al aardig op weg met de €100.000 die ze al opgehaald hebben.

bier
Foto: Julian Hochgesang

Meer over de bar

The Loft kan je vinden in een studentenwijk in Maastricht. De bar bevindt zich in een bruut monumentaal pand. Op de begane grond kun je je eigen bier tappen. Naast de ruime keuze aan pilsjes kun je genieten van eten dat perfect past bij de unieke biertjes. Deze gerechten zijn speciaal gekozen om het bier naar een hoger niveau te tillen.

De drie oprichters focussen zich vooral op young professionals en studenten. Dus je hoeft niet bang te zijn dat je je hele bankrekening moet plunderen voor een gezellig avondje bij The Loft.

Heel veel bier voor een leuk prijsje. Wat wil je nog meer? Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot de bar zijn deuren opent. Wil je een steentje bijdragen, dan kan je tot 10 juni een bijdrage leveren voor deze machtige bar. Check hieronder het plan van The Loft: