International Sushi Day: 10x bestellen bij de beste sushi restaurants

Sushiliefhebbers eat your heart out. Morgen is het namelijk International Sushi Day. Een betere reden om jezelf vol te stuwen met maki, nigiri en shashimi is er niet. Om ervoor te zorgen dat jij, net als heel Nederland, aankomend weekend optimaal kunt genieten, hebben we de beste sushi restaurants van Nederland op rij gezet. En het mooiste van alles: als je in de buurt bent, dan komen ze het gewoon bij je bezorgen.

Sushi restaurants zijn on fire

We hebben restaurants opgedeeld in vijf steden: Amsterdam, Utrecht, Groningen, Rotterdam en Den Haag. Kies je stad en laat een vriendelijke bezorger het werk doen.

sushi eten
Foto: Florian Metzner

Amsterdam

Mo-Jo – Amsterdam

Het klinkt toch zo mooi en simpel: sushi. Totdat je moet bestellen, want er is vaak té veel keus. Zo ook bij Mo-Jo Amsterdam. Alleen dat heeft in onze optiek ook juist weer zijn charme. Onze tip: de rijk gevulde sushiboxen zorgen niet alleen voor een goede bodem, maar ook voor geen keuzestress.

 Vegan Sushi Bar – Amsterdam

Geen lijstje sushi restaurants zonder een vegan-variant. Een portie rijst met planten voor de graseters onder ons vind je tegenwoordig steeds vaker terug in het aanbod. Zó, dan is die opmerking ook weer gemaakt.

Want het is meer dan terecht dat dit pareltje in de lijst staat. Deze specialist op het gebied van plantaardige sushi zorgt ervoor dat je bijdraagt aan je eigen geluk én positief bijdraagt aan het milieu. Jaarlijks draagt dit restaurant een deel van de winst af aan milieuorganisaties.

Utrecht

Miyagi & Jones – Utrecht

Kijk je alleen naar de naam, dan denk je al snel aan een Netflix-film waarin een Amerikaanse en Japanse acteur de boel onveilig gaan maken. Niets is minder waar. Miyagi & Jones is één van de gezelligste en hipste sushi restaurants van Utrecht.

De kunstwerken op je bord zorgen voor een feest voor je smaakpapillen én ogen. In deze zogeheten Asion Fusion Gastro zit je niet alleen gebakken voor sushi. Je vindt er ook tal van andere optie zoals streetfood of bowls. Al mag je die gerechten bewaren voor de volgende keer, want dit weekend pakt sushi de shine.

Itoshii – Utrecht

Gezondheid! De naam van dit restaurant zegt niet veel, enkel dat het zomaar eens Japans zou kunnen zijn. Gelukkig zegt de menukaart van dit sushi restaurant in het stadscentrum wel een stuk meer.

Op een speciale dag als deze kies je natuurlijk niet voor je standaard makirolletjes. Voor een unieke smaakbeleving ga je voor Itoshii-rolls, een sashimidonut of de Beef Pepper rol. Inderdaad, alleen de namen laten je al verlangen naar morgen. Gelukkig heeft Itoshii zaterdag ook servetten klaar liggen voor je.

Sushi
Foto: Emmanuel Zua

Groningen

Imono – Groningen

Ook in het hoge noorden is de trend van sushi restaurants aangeslagen. En als je op een trekker de stad binnenrijdt, zie je meer dan genoeg mogelijkheden om je sushi cravings op te lossen.

Als je zegt dat je beste bent, ben je wel heel vol van jezelf. Leuk en aardig, maar Imono is écht de beste. Dit sushi restaurant in het centrum is al voor de zevende keer uitgeroepen tot de beste van Groningen. Sushi-wise, dan. Een welgemeend applaus met de sushi-stokjes is hiervoor wel op zijn plaats, toch? De heerlijke bereiding en verse ingrediënten zorgen ervoor dat dit restaurant jouw International Sushi Day een succes maakt. Ook het aanbod sushi-boxen zorgt ervoor dat je niet in je eentje hoeft te genieten.

Mr Sushi – Groningen

Alleen al bij de naam kan dit sushi restaurant niet meer stuk toch? Je zult wel denken: ‘Daarvoor ga ik toch niet helemaal naar Groningen?’  Makes sense. Mr Sushi is dan ook gelukkig de moeilijkste niet. Met maar liefst 61 filialen door heel Nederland is ervoor haast iedereen wel een kans om toe te treden tot deze sushi-walhalla. Mr Sushi is de ideale keuze als  je echt geen zin hebt om de deur uit te gaan dit weekend.

Rotterdam

SushiKo – Rotterdam

Aah, een sushi restaurant met een assortiment dat bestaat uit alle geuren, kleuren en variaties. Kies je voor de deluxe rolls, dan is het in tegenstelling tot je crypto-portofolio wel altijd raak! Pro tip: SushiKo heeft het voor elkaar gekregen om het beste van twee werelden te combineren. Met de Sushi-burrito kun jij namelijk flink te koop lopen binnen je vriendenkring.

Happy Sushi – Rotterdam

Het is International Sushi Day én ook nog eens weekend. De kans is dus zeer groot dat je al aardig happy bent. Maar dit sushi restaurant maakt het nog beter. De verse ingrediënten zorgen ervoor dat een happie doen in Rotterdam een feest wordt. Om deze speciale dag nog een extra boost geven pak je nog snel een Unagi special met asperge óf de Ebi quacamole roll.Als je dan nog niet happy bent, weten wij het ook niet meer.

Den Haag

Iro Sushi & Tepanyaki – Den Haag

Boxes, à la carte en tepanyaki. Dit sushi restaurant in Den Haag heeft het allemaal. Het is weekend en je wilt natuurlijk geen irritaties aan tafel. Gelukkig hoeft dat bij Iro Sushi & Tepanyaki ook helemaal niet het geval niet zijn. Deze vrolijke vrienden uit politiek Den Haag zijn zo lief geweest om namelijk een speciale box samen te stellen voor iedere gelegenheid en gezelschap. Kies je voor de couples-box, friends-box, family-box, vegan-box, dates-box, party-box of toch een box voor jou en je kamergenoot?

Babaque – Den Haag

Met de zomerse temperaturen voor de deur had je dit weekend ook inderdaad kunnen kiezen voor een barbecue en pilsies in de zon. Ondanks het verlangen naar een sparerib, hamburger of saté bij de naam, ga je deze lekkernijen niet aantreffen in de keuken van dit authentieke Japanse sushi restaurant.

Babaque is namelijk het trotse eigendom van Japanse familie. Hier weten ze dus als geen ander hoe je de beste sushi rolt. Een vleugje liefde en passie voor de eigen cultuur proef je dan ook zeker terug in de gerechten. Los van de curry, noedels en Japanse soep hebben ze het beste voor het laatst bewaard. Bij Babaque ben je aan het perfecte adres voor de zaterdagavond: je combineert hier namelijk de sushi met speciale Japanse biertjes!

Sushi
Foto: Luigi Pozzolo
LEES OOK
MANIFY Gift Guide: Father’s Day
Ja, ja. De dag waarop je jouw ouweheer in het zonnetje gaat zetten, komt er weer aan. En dan hebben we het natuurlijk over Vaderdag. Wat heeft-ie…
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…